«Το Γύρισμα της τύχης»

ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΑΦΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2020 16:08

Με την ταινία «Το Γύρισμα της τύχης» σε σκηνοθεσία Ραμπίν Λαβάφι ολοκληρώνεται το αφιέρωμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας στον Ιρανικό ανατρεπτικό και συναρπαστικό κινηματογράφο, αύριο Δευτέρα 20 και μεθαύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 9:30 το βράδυ στο «Χατζηγιάννειο».

Μοντέρνο ιρανικό σινεμά που ξεφεύγει από το επαρχιακό φολκλόρ και ακτινογραφεί μέσα από ένα αστικό δράμα χαρακτήρων τη σύγχρονη πραγματικότητα της Τεχεράνης (τα κινητά βρίσκονται σε κάθε χέρι), η τρίτη ταινία του Ραμπίν Λαβάφι εμπνέεται τον τίτλο της από ένα φανταστικό χατ-τρικ του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο! Μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτό το απρόσμενο γύρισμα της τύχης όμως, τέσσερις μεσοαστοί έχουν παγιδευτεί σ’ ένα παιχνίδι επώδυνων προσωπικών εξομολογήσεων, το οποίο ξεκινά όταν επιστρέφοντας από ένα πάρτι με τη γυναίκα του κι ένα φιλικό ζευγάρι, ο Φαρζάντ χτυπά κάτι με το αυτοκίνητό του. Μπερδεμένοι και προβληματισμένοι καταλήγουν όλοι τους στο σπίτι της κοπέλας, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί και ν’ αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν. Οι αντιπαραθέσεις τους πάνω στο ατομικό συμφέρον και την κοινωνική ευθύνη θα φέρουν στην επιφάνεια τα μυστικά και ψέματα μιας άδειας, ματαιόδοξης ζωής, τα οποία θα αναδειχτούν μέσα από μια θεατρική κατασκευή, στιβαρή μα προβλέψιμη στις αποκαλύψεις της δραματική και ψυχολογικής διαδρομής. Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92'

Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Ραμπίν Λαβάφι με τους: Αμίρ Τζαντιντί, Παρινάζ Ιζαντιάρ, Σαμπέρ Αμπάρ. Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass