Ο Δήμος Τεμπών βραβεύει τον Ευριπίδη Μπέκο

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 16:26

Τον βραβευμένο μουσικοσυνθέτη και δημότη Τεμπών Ευριπίδη Μπέκο θα βραβεύσει αύριο Κυριακή και ώρα 11 π.μ. ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών (Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ.) στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκουρίου.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται με αφορμή την πρωτιά του στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, με τίτλο: «Νίκος Σκαλκώτας 2019» που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και για την απονομή του Βραβείου για το καλύτερο έργο Έλληνα Συνθέτη ηλικίας κάτω των 35 ετών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών, κ. Γ. Μανώλη

-Ομιλία της κ. Βασιλικής Κοσμάνου-Λιακατά, μουσικολόγου και καθηγήτριας του τιμώμενου

-Βίντεο αφιέρωμα στο έργο του Ευριπίδη Μπέκου

-Βράβευση του τιμώμενου

-Μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Π. Μπαλανίκα.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. κ. Χρ.Κρικώνης.

Ο Ευριπίδης Μπέκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή, Ενοργάνωση) και πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, είναι απόφοιτος Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και υποψήφιος διδάκτωρ Σύνθεσης του τμήματος Leeds School of Arts του Πανεπιστημίου Leeds Beckett της Μ. Βρετανίας. Από το 2015 διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Είναι μέλος της τάξης σύνθεσης του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη και καθηγητή Χρήστου Σαμαρά. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα σεμινάρια σύνθεσης με διακεκριμένους συνθέτες του εξωτερικού, ενώ έχει συνθέσει πολυάριθμα έργα μουσικής δωματίου, ορχηστρική μουσική, τραγούδια, μουσική για παιδικό θέατρο κ.ά.

Στη δισκογραφία αριθμεί μέχρι στιγμής τέσσερις προσωπικούς δίσκους ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, παραγωγός και πιανίστας. Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Ψαραντώνης, ο Διονύσης Τσακνής και άλλους. Οι δίσκοι κυκλοφορούν σε πανελλαδική εμβέλεια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες όπως η MINOS - EMI, Universal Music Greece, AVLOS Records κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass