Υπάρχουν πόροι για το Αρχαίο Θέατρο

Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα ζήτησε η υπ. Πολιτισμού από τη Λάρισα *Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης *Στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 21:45

Να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί, για να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας ζήτησε για ακόμη μια φορά η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη από την προϊσταμένη της Εφορείας

Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, με την οποία είχε συνάντηση χθες το πρωί στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, όπου και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών. Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, που χθες βρέθηκε στη Λάρισα ως κεντρική ομιλήτρια για το ΙΙ Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης, συνοδευόμενη από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, τους βουλευτές της ΝΔ Μάξιμο Χαρακόπουλο και Στέλλα Μπίζιου, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Μιχαλάκη και Κώστα Νούσιο, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι από τη στιγμή που υπάρχουν οι πόροι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστέρησης.
Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για την τομή που έχει ανοιχτεί στον χώρο της Ορχήστρας και για τη συγκόλληση των μαρμάρων στα εδώλια που θα ξεκινήσει άμεσα και επανέλαβε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού είναι το έργο να παραδοθεί εγκαίρως μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια και να είναι λειτουργικό ώστε το κοινό να μπορεί να απολαμβάνει μέσα σε αυτό παραστάσεις κύρους και ποιότητας.
Σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, ανέφερε ότι το μνημείο θα λειτουργήσει με τους όρους που λειτουργεί το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και αυστηρή επιλογή παραστάσεων που θα φιλοξενούνται στο χώρο, ενώ άφησε και αιχμές για την απραξία της προηγούμενης κυβέρνησης που πήγε πίσω το έργο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για ακόμη μια φορά τόνισε ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό μνημείο να αποδοθεί επιτέλους στο κοινό.
«Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με βάση τον οδικό χάρτη για τα 30 έργα πολιτισμού που συμφωνήσαμε με την υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη τον περασμένο Νοέμβριο στη σύσκεψη στη Λάρισα. Προχωράμε στοχευμένα και συντονισμένα για να φέρουμε προστιθέμενη αξία στον πολιτισμό με σημαντικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass