Κατατίθεται η μελέτη αποκατάστασης της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ * ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 22:06
Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μιλά σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη μελέτη αποκατάστασης της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου στον συντάκτη της «Ε» Θανάση Αραμπατζή Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μιλά σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τη μελέτη αποκατάστασης της σκηνής του Αρχαίου Θεάτρου στον συντάκτη της «Ε» Θανάση Αραμπατζή

Ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου και την απόδοση του εμβληματικού μνημείου ολοκληρωμένο στην πόλη θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων με την κατάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση -και- της σκηνής του Θεάτρου από την Αρχαιολογική Εφορεία Λάρισας προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίας του ΙΙ Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης -που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η εφημερίδα «Ελευθερία»- ερωτηθείσα από την «Ε» σχετικά με τα έργα αποκατάστασης μας είπε ότι «Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας τη μελέτη για την αποκατάσταση της σκηνής. Όσο συντομότερα μας κατατεθεί η μελέτη, θα εξεταστεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κι αν εγκριθεί, τότε θα ψάξουμε να βρούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα. Εμείς περιμένουμε τη μελέτη για να τρέξουμε τις διαδικασίες», επισήμανε η υπουργός.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η «Ε» επικοινώνησε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια για να τη ρωτήσει τι γίνεται σχετικά με τη μελέτη αποκατάστασης της σκηνής: «Κάνουμε τη μελέτη, θα την υποβάλουμε το συντομότερο δυνατόν στο Υπουργείο για έγκριση, λάβαμε δε τη διαβεβαίωση της υπουργού Λίνας Μενδώνη ότι μόλις εγκριθεί θα αναζητηθούν κονδύλια. Διαπίστωσε και η ίδια ότι η σκηνή είναι αλληλένδετο μέρος του θεάτρου και πρέπει να γίνουν όλα εκείνα ώστε όταν ανοίξει το θέατρο να είναι και λειτουργική και προστατευμένη» κι αν δεν εγκριθεί η μελέτη, τι θα γίνει, ήταν η επόμενη ερώτησή μας στην κ. Σδρόλια. «Αν κάτι δεν πάει καλά και δεν εγκριθεί η μελέτη, δεν είναι κάτι που θα επηρεάσει τη λειτουργία του θεάτρου, αφού το κομμάτι των εργασιών που εκτελούμε τώρα αφορά σε όλο το Θέατρο εκτός από τη σκηνή, που μετά το πέρας των θα είναι επισκέψιμο, ενώ και οι παραστάσεις θα δίνονται κανονικά. Το κοινό θα μπαίνει κατευθείαν στην ορχήστρα κι από κει θα περνάει στα εδώλια» μας απάντησε η υπουργός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στις συζητήσεις που είχαν κατά τη διάρκεια του ΙΙ Ευρωπαϊκού Forum Ανάπτυξης κατέληξαν ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποκατάσταση της σκηνής -και εφόσον εγκριθεί η μελέτη από το ΚΑΣ- θα τα παράσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Μιλήσαμε με την κ. Μενδώνη και είπαμε μόλις ετοιμαστεί και εγκριθεί η μελέτη, θα χρηματοδοτήσουμε τις εργασίες εμείς μέσω του ΕΣΠΑ. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για ποσά, στόχευσή μας είναι να πάμε ένα βήμα μπροστά» επισήμανε στην «Ε» ο κ. Αγοραστός.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass