Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 16:10

Βιβλιοθήκη «Γιώτα Φώτου»

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας διοργανώνει τελετή ονοματοδοσίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σε «Σχολική Βιβλιοθήκη Γιώτα Φώτου», την Τρίτη 3 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ.

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων, Γιώτα Φώτου, η οποία έφυγε από κοντά μας τον Αύγουστο του 2019, διετέλεσε κατά το παρελθόν διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ελένη Ντούνα και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισαν να δώσουν προς τιμήν της το όνομά της στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, η οποία εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί πριν έναν χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές της Στ’ τάξης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ. Απόστολου Μητράκα και Θωμά Κεφαλά, θα παρουσιάσουν φωτογραφίες, τραγούδια και αποσπάσματα από βιβλία της Γιώτας Φώτου. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» θα την τιμήσει για την προσφορά της στην εκπαίδευση και τα γράμματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.

 

 «Στιγμές» του Γιάννη Ζαρογιάννη

Το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα γίνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Ζαρογιάννη «Στιγμές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο». Θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Δέσποινα Σπυριδάκη, ενώ ποιήματα θα απαγγείλουν οι εκπαιδευτικοί και μέλη του Πνευματικού Εργαστηρίου κ. Αννα Αγραφιώτη, Χρύσα Βελησσαρίου, Ελένη Διβάνη, Μαγδαληνή Κυριάκου και Δέσποινα Πατσιατζή. Η εκδήλωση θα κλείσει με έντεχνα τραγούδια που θα αποδώσει η ορχήστρα του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών, την οποία αποτελούν οι Αν. Αγραφιώτη, Κ. Κουτές, Αχ. Μοχλούλης, Π. Νάκος, Δ. Πατσιατζή, Γ. Πατσιώλης και Κ. Χατζής. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μάνια Γκουσιάρη.

 

Οι «Φίλοι Θεσσαλικής Ιστορίας»

για τα 200 χρόνια του Αγώνα

Ενεργά θα συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που σχεδιάζει είναι και οι παρουσιάσεις Θεσσαλών, οι οποίοι συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στον Αγώνα. Ειδικά εκείνων, οι οποίοι πήραν τα όπλα και δεν είναι ευρέως γνωστοί σήμερα. Στην προσπάθεια αυτή ζητά τη βοήθεια όλων, ιστορικών, ερευνητών, φιλιστόρων και του καθένα, ο οποίος διαθέτει στοιχεία για κάποιο πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Όμιλος καλεί οιονδήποτε έχει κάποια πρόταση για παρουσίαση, να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο κ. Κώστα Σπανό ή με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο 6978-939.024 και κ. Βασίλειο Τσολάκη 6944 420133 ή με προσωπική επαφή κάθε Τετάρτη, μετά τις 11 π.μ. στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Μετροπόλ».

 

Εγκαινιάζεται η «Ονειροθήκη»

Η διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας σας προσκαλούν στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης «Ονειροθήκη», του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, που θα γίνουν αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.

 

«Πλάτανος Ανατολικός»

Στο πλαίσιο του θέματος της φετινής Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φιλοξενεί τη νέα συλλογή της Ελένης Σκρέκου με τίτλο «Πλάτανος Ανατολικός». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης 4-14 Μαρτίου, ώρες 10 π.μ.-1 μ.μ. και 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Το Άναμμα της Πυράς

Για 8η συνεχή χρονιά, η φωτιά ανάβει ξανά στον πεζόδρομο της Ηφαίστου, μπροστά στο Α' Αρχαίο Θέατρο για ένα προεόρτιο γλέντι, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. Ένα γλέντι αυθόρμητο, που με την προσφορά των επιχειρήσεων πέριξ του θεάτρου αγαπήθηκε, έγινε θεσμός και αναμένεται από πάρα πολλούς συμπολίτες μας, αλλά και επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη μας, για το τριήμερο της Αποκριάς. Πιστοί στις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου, αλλά και στα ραντεβού μας που αφορούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα, γιορτάζουμε την Προφωνή, προσομοιώνοντας τις αρχαιότερες “Διονυσιακές γιορτές” των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου. Σας περιμένουμε! Κώστας Κωστούλης: κλαρίνο, καβάλι. Θάνος Ρούμπος: βιολί. Μάριος Σαρακατσιάνος: λαούτο, τραγούδι. Γιάννης Μακρυγιάννης: κρουστά.

 

Latin jazz βραδιά στο Κλίμαξ

Ενα δυναμικό latin jazz συγκρότημα που το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει κλασικές μελωδίες της αφροκουβανέζικης και βραζιλιάνικης τζαζ που άφησαν ιστορία στην παγκόσμια μουσική παράδοση, αλλά και συνθέσεις του τρομπετίστα και leader του σχήματος Γιάννη Οικονομίδη (τρομπέτα, φλικόρνο, κρουστά ενορχήστρωση) θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο Κλίμαξ. Μαζί με τους Φίλιππο Κωσταβέλη (πιάνο), Γιώργο Σμύρνη (μπάσο), Αλέξανδρο Σπανίδη (τύμπανα) υπόσχονται μια μοναδική μουσική εμπειρία με δυνατές ερμηνείες σε ένα μουσικό ιδίωμα που συνεχίζει να μαγεύει και να συναρπάζει!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass