«Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ιονέσκο από το ΘΕΑΜΑ

«Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 6» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 16:08

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της αποστολής της και σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη, στην οποία αυτό το διάστημα διάγουμε τον βίο μας, ανεβάζει στη σελίδα της μεγάλες παραγωγές της (όπερες, συναυλίες, παραστάσεις κοκ).

Το σύνθημα είναι: ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά.

Κάνουμε υπομονή, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας και βλέπουμε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: την παράσταση «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο από το ΘΕΑΜΑ, το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του και διεθνή αναγνώριση για το υψηλό επίπεδο του έργου του.

Το εξαιρετικό έργο -σαρκαστική κωμωδία- «Ιάκωβος ή Υποταγή» του κορυφαίου συγγραφέα του Θεάτρου του Παραλόγου Ευγένιου Ιονέσκο ήταν η πρώτη παράσταση του ΘΕΑΜΑ στο ΔΩΛ υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων το 2015. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Οικονόμου, ιδρυτής του πρώτου αυτού επαγγελματικού θεάτρου στην Ελλάδα με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του και το διεθνώς αναγνωρισμένο υψηλού επίπεδου έργο του. Ο Ιάκωβος (Αιμιλιανή Αβραάμ) αντιδρά στο προξενιό με τη Ροβέρτα για οικονομικοκοινωνικούς λόγους οικογενειακών συμφερόντων διεκδικώντας μία θέση επιλογής σε ένα περιβάλλον γκροτέσκο, διαστρεβλωμένο στην παράλογη επιβολή βούλησης των άλλων. Μία αντιπαράθεση που ο Ιονέσκο εκφράζει με καυστικό σαρκασμό και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Ο Βασίλης Οικονόμου έκανε επίσης σκηνικά, κοστούμια και φωτισμούς της παράστασης και ο Λαρισαίος Μιχάλης Ταμπούκας καπέλα, μύτες και μάσκα στο μακιγιάζ της Ροβέρτας (που έκανε η Κατερίνα Κοντομάρκου), ενώ έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών. Ο βοηθός σκηνοθέτη της παράστασης Πάνος Ζουρνατζίδης υποδύεται εξαιρετικά τη Ροβέρτα όπως και ο Μιχάλης Ταμπούκας τον πατέρα της, αγνώριστοι στις μεταμορφώσεις τους σε μία θαυμάσια διανομή που συμπληρώνουν απολαυστικά οι: Μιχάλης Γραμματάς (Ιακωβίνα), Έφη Τούμπα (Ιάκωβος Μητέρα), Μάνος Τριανταφυλλάκης (Ιάκωβος Πατέρας), Μαρία Μουρελάτου – Κατερίνα Κοντομάρκου (Ροβέρτος Μητέρα), Γιώργος Ηλιάκης (Ιάκωβος Παππούς) και Μαίρη Σταματουλά (Ιάκωβος Γιαγιά).

Με SDH υποτίτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Οσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση μπορούν να την αναζητήσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του you tube γράφοντας:

"Ιάκωβος ή Υποταγή" του Ιονέσκο από το ΘΕΑΜΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass