Μένουμε σπίτι… και διαβάζουμε

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 16:00

Η «Ε» για σήμερα προτείνει τα βιβλία «Η γόνδολα-φάντασμα» του συγγραφέα

 Ροντάρι Τζάννι και «Φώτα πολέμου» του Οντάατζε Μάικλ των εκδόσεων Πατάκη.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

«Η γόνδολα-φάντασμα»

Στη μαγική πόλη της Βενετίας, με τα υπέροχα κανάλια, τα πανέμορφα μέγαρα, τη βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη Γέφυρα των Στεναγμών και την περίφημη φυλακή των δόγηδων συναντάμε τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας: τον Αρλεκίνο, την Κολομπίνα, τον Πουλτσινέλλα, τον Πανταλόνε και τον καπετάν Τραυλό, όλα πρόσωπα του ιταλικού θεάτρου της κομέντια ντελ άρτε και σημερινές αποκριάτικες στολές. Η ιστορία μας, γεμάτη εκπλήξεις, απρόοπτες εξελίξεις και συνεχείς ανατροπές, μοιάζει μ’ ένα κουβάρι που προσπαθεί να ξετυλιχτεί κι όλο βρίσκεται μπερδεμένο και γεμάτο κόμπους: ένα σωρό αναποδιές δεν το αφήνουν να ξεμπερδευτεί και ανατρέπουν τα γεγονότα, πράγμα που μας κρατάει σε συνεχή αγωνία.

Ο γιος του χαλίφη φυλακισμένος στη Βενετία, ένα πονηρό σχέδιο για την απελευθέρωσή του, μια γόνδολα που επιπλέει μόνη της σαν φάντασμα στη λιμνοθάλασσα, ανταλλαγές προσώπων και μυστηριώδεις εμφανίσεις, χιούμορ, ειρωνεία και λογοπαίγνια είναι μερικά στοιχεία από τον πλούσιο και ευφάνταστο αφηγηματικό ιστό αυτού του πολύ γλαφυρού μυθιστορήματος.

«Φώτα πολέμου»

Πόσα μυστικά μπορεί να αντέξει κανείς σε μια ζωή;

Αινιγματικό και συνάμα διαυγές όσο και η ίδια η μνήμη, το Φώτα πολέμου είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα περιπέτειας και έρωτα, ίντριγκας και επιθυμίας. Βρισκόμαστε στο 1945 και το Λονδίνο είναι ακόμη συγκλονισμένο από τον πόλεμο, ανασκαμμένο από τις βόμβες, καθημαγμένο από την ανέχεια. Ο δεκατετράχρονος Ναθάνιελ και η μεγαλύτερη αδελφή του Ρέιτσελ ζουν μακριά από τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, αναθέτοντας τη φροντίδα τους σε μια αινιγματική μορφή, τον «Σκόρο», όπως τον αποκαλούν τα παιδιά, που τον υποπτεύονται για εγκληματικές ενέργειες. Σταδιακά πείθονται ολοένα και περισσότερο και ανησυχούν ολοένα και λιγότερο καθώς αρχίζουν να γνωρίζουν το εκκεντρικό πλήθος των φίλων του: άντρες και γυναίκες με κοινή ιστορία, που όλοι τους φαίνονται αποφασισμένοι να προστατεύσουν και να εκπαιδεύσουν (με μάλλον ασυνήθιστους τρόπους) τη Ρέιτσελ και τον Ναθάνιελ.

Αλλά είναι πραγματικά αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι; Οι δραστηριότητές τους είναι όντως αυτές που διατείνονται ότι είναι; Και πώς θα νιώσουν τα αδέλφια όταν η μητέρα τους θα επιστρέψει χωρίς τον πατέρα τους μετά από μήνες σιωπής, χωρίς καμιά εξήγηση, χωρίς καμιά δικαιολογία; «Με τα Φώτα πολέμου, την περιπετειώδη προσπάθεια ενός νέου άνδρα να ρίξει φως στο παρελθόν του, ο Οντάατζε ανασυνθέτει το μεταπολεμικό Λονδίνο και τα μυστήριά του. Μεγαλειώδες!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass