Τα παιδί@ παίζει και μαθαίνει

Δημοσίευση: 02 Απρ 2020 16:10

Έχεις ακούσει τη λέξη τηλεπικοινωνίες; Είναι ένας επιστημονικός όρος... μια σύνθετη λέξη από τις λέξεις τηλέ που σημαίνει μακριά και επικοινωνίες. Δηλαδή επικοινωνώ από μακριά....

Σκέψου παραδείγματα τηλεπικοινωνιών από τη ζωή σου! Όταν μιλάς για παράδειγμα στους φίλους σου από μακριά... Σίγουρα το μυαλό σου πάει στο τηλέφωνο ....και ειδικά στο κινητό! Η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις δεν είναι κάτι πρόσφατο, αλλά υπάρχει από τα αρχαία χρόνια .....αλήθεια έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι η μεγαλύτερη απόσταση με την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω της φωνής σου;100 μέτρα; 500 μέτρα; Η φωνή μας και κάθε ήχος μεταδίδεται μέσω του αέρα....Έχεις διαβάσει ή ακούσει τι γίνεται με άλλα υλικά; Όπως το νερό ή ένας στερεό ...Μπορούμε να ακούσουμε κάποιον μέσα στο νερό; Κάνε ένα πείραμα! Βάλε νερό σε μια κανάτα και τοποθέτησε μέσα ένα κουτάλι. Ακούμπησε το αυτί σου στην κανάτα και άρχισε να χτυπάς το κουτάλι στα τοιχώματα της.Τι ακούς; Κάνε το ίδιο χωρίς νερό; Έχει διαφορά; Μέσα από την παρατήρηση θα εξάγεις συμπεράσματα και θα κατανοείς πιο βαθιά τα φυσικά φαινόμενα! Άρχισε λοιπόν να παρατηρείς τον ήχο σαν τρομερός επιστήμονας! Ψάξε στο διαδίκτυο για πειράματα με τον ήχο ....και φτιάξε ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο από παλιά παιχνίδια! Άσε τον ήχο να σε ταξιδέψει....Καλή διασκέδαση!

Από την Τίνα Μιναρετζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass