Τα παιδία παίζει και μαθαίνει

Δημοσίευση: 03 Απρ 2020 16:06

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στο νερό! Το νερό είναι μια μοναδική χημική ουσία.

Το νερό αποτελεί την πιο συνηθισμένη ένωση στη Γη, που εμφανίζεται με χιλιάδες μορφές. Κρύβεται δε σε δεκάδες σημεία, από τα σταγονίδια της βροχής... μέχρι και τους ωκεανούς! Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούμε να πούμε για αυτό!

Σας έχει αναποδογυρίσει ποτέ ένα κύμα; Έχετε φράξει με το δάχτυλό σας μία ανοιχτή βρύση; Τότε έχετε διαπιστώσει ότι μπορεί να κινείται με τεράστια δύναμη!

Οι επιστήμονες αναζητώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αξιοποίησαν τη δύναμή του και στράφηκαν στα παλιρροϊκά κύματα δημιουργώντας σταθμούς παραγωγής ενέργειας !!

Στις πόλεις που ζούμε καταναλώνουμε τεράστιες ποσότητες νερού! Όλο αυτό το νερό προέρχεται από λίμνες και ποτάμια και διοχετεύεται με ένα δαιδαλώδες δίκτυο σωλήνων παροχής στις βρύσες μας!

Υπάρχουν αμέτρητα πειράματα με το νερό αλλά σήμερα θα σας προτείνω το πιο αγαπημένο μου!

Πάμε να δοκιμάσουμε να καθαρίσουμε το νερό ...και ίσως σκεφτόμαστε πιο πολύ πια πόσο θα το μολύνουμε....

Σε αυτό το πείραμα θα διαπιστώσουμε ότι ακόμη και ένα αυτοσχέδιο φίλτρο είναι αποτελεσματικό να καθαρίζει το νερό από λάσπες και χώματα. Αν πάρετε λίγο νερό και του προσθέσετε χώμα και υλικά από μία γλάστρα του μπαλκονιού ή της αυλής σας τότε θα δείτε ότι αποκτά ένα καφετί χρώμα και είναι θολό. Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ και προσπαθήστε να καθαρίσετε το νερό!

Παρατηρήστε ότι μετά το φιλτράρισμα γίνεται ξανά διάφανο! Το φίλτρο του καφέ συγκρατεί και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια. Τώρα χρησιμοποιήστε διάφορα οικιακά προϊόντα όπως σαμπουάν ή απορρυπαντικά. Επαναλάβετε το ίδιο πείραμα, προσθέτοντας στο νερό σαμπουάν ή απορρυπαντικό. Αυτή τη φορά θα διαπιστώσετε ότι το νερό δεν επανέρχεται στην αρχική διάφανη μορφή του! Άρα λοιπόν το νερό που από το σπίτι μας καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα μολύνεται από τις χημικές προσμίξεις που του προσθέτουμε! Ας είμαστε λοιπόν πολύ προσεκτικοί! Αν όλοι προστατεύουμε το νερό ο κόσμος μας θα είναι κάθε μέρα και καλύτερος!

Από την Τίνα Μιναρετζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass