Ακούστε ένα μουσείο

ΗΧΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2020 16:08

Εικονικές ξεναγήσεις αλλά και ηχογραφημένες ιστορίες θησαυρών της τέχνης, όπως το ανάγλυφο του 19ου αιώνα που απεικονίζει τον Φαέθωνα να οδηγεί το Άρμα του Ήλιου και βρίσκεται στη Βασιλική Ακαδημία των Τεχνών στη Μεγάλη Βρετανία, προσφέρει δωρεάν η δημοφιλής εφαρμογή για μουσεία, το Smartify.

Μεταξύ των ακουστικών και οπτικών περιηγήσεων που διατίθενται είναι μια αριστουργηματική περιήγηση στο Λούβρο, στην οποία o αφηγητής διηγείται την ιστορία των εκθεμάτων από την περίφημη Μεγάλη Σφίγγα μέχρι τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι και την Παναγία των Βράχων.

Η εφαρμογή Smartify ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως κοινωνική επιχείρηση από τέσσερις φίλους το 2017. Η Άννα Λόου, μία από τους συνιδρυτές της, δήλωσε ότι αποστολή της ήταν πάντα η υποστήριξη των μουσείων και η αύξηση της πρόσβασης στην τέχνη. «Ξεκινήσαμε έχοντας συνεργασία με περίπου 30 μουσεία, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τώρα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τον παγκόσμιο χάρτη, έχοντας 2 εκατομμύρια έργα τέχνης, ενώ είμαστε η πιο δημοφιλής εφαρμογή για μουσεία. Σε εποχές όπως αυτή, που ζούμε πραγματικά περίεργες στιγμές, οι άνθρωποι βλέπουν την τέχνη, τη μουσική και τον πολιτισμό ως έμπνευση και παρηγοριά. Τους δίνουν μια αίσθηση κανονικότητας. Οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό είναι σημαντικό σε μια εποχή όπως αυτή» πρόσθεσε η Λόου.

Κατεβάστε την εφαρμογή στο smartify.org

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass