Σχεδίασε το δικό σου ρομπότ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 15:15

Σίγουρα αγαπάτε τα ρομπότ.

Ξέρω ότι αν σας ρωτήσω, σίγουρα θέλετε ένα για να σας κάνει τα μαθήματα! Κι ίσως ακόμη ένα για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού! Η τεχνολογία και η ρομποτική είναι για το καλό μας, αν τη χρησιμοποιούμε σωστά. Μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας και να μας αφήνει περισσότερο χρόνο ελεύθερο. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα της καλής πλευράς της.

Πρέπει να σας πω όμως πως τα ρομπότ δεν είναι τόσο καινούρια, όσο μπορεί να νομίζετε. Υπήρχαν από πολύ πολύ παλιά. Οι μηχανές του Λεονάρντο ντα Βίντσι, για παράδειγμα, ήταν ρομπότ για την εποχή του και το ίδιο ισχύει για τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη. Κάθε μηχάνημα που αποτελείται από αυτοματισμούς και δημιουργείται από το ανθρώπινο μυαλό θεωρείται ρομπότ.

Μήπως ήρθε η ώρα να σχεδιάσεις το δικό σου; Πάρε λοιπόν χαρτί και μολύβι και γίνε και εσύ ένας μεγάλος εφευρέτης ρομπότ. Σκέψου αρχικά τι θέλεις να κάνεις ώστε να διευκολυνθείς. Έτσι θα αρχίσεις να φαντάζεσαι το σχήμα του ή αλλιώς τη μορφή του. Αφού αρχίζεις να σχεδιάζεις, επόμενο στάδιο είναι να σκεφτείς πώς θα το ελέγχεις για να κάνει αυτό που θέλεις, δηλαδή ποια θα είναι τα κουμπιά του. Επίσης αν θα είναι μηχανικό ή αν θα περιέχει ηλεκτρικά στοιχεία, αν θα έχει κάμερες, φωνή και ηχεία. Είδες πόσες παραμέτρους πρέπει να λάβεις υπόψη σου για να σχεδιάσεις ένα ρομπότ; Μα φυσικά η διακόσμηση θα είναι το πιο όμορφο κομμάτι. Αν κάνεις ρομπότ νοσοκόμα μπορείς να σχεδιάσεις μια υπέροχη στολή ή σε ένα ρομπότ εξερευνητή ένα αστείο καπέλο.

Σου έχω και μια βοήθεια για να εμπνευστείς. Μπορείς να δεις υπέροχα ρομπότ από όλο τον κόσμο από μια μαγική έκθεση στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου για να πάρεις έμπνευση. www.sciencemuseum.org.uk

Καλή επιτυχία και πού ξέρεις, όταν μεγαλώσεις μπορεί και επίσημα να είσαι ένας σχεδιαστής υπέροχων ρομπότ!

Από την Τίνα Μιναρετζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass