Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ILLUSTRATOR ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Οι ψηφιακοί ήρωες του Ζάχου Τσιώνα

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 18:30

Υπάρχει ένας κόσμος πολύ μακρινός από αυτόν που γνωρίζουμε, φτιαγμένος από φανταστικούς ήρωες που ζωντανεύουν σε οθόνες, βιβλία, έντυπα και αφίσες. Είναι ο κόσμος του Λαρισαίου illustrator Ζάχου Τσιώνα, ο οποίος με την ψηφιακή του πένα σχεδιάζει ιστορίες με χρώμα και κίνηση.

Τα δισδιάστατα σκίτσα του λειτουργούν ως ενδιάμεσο επικοινωνίας ενός μηνύματος που σχετίζεται με την εικόνα, είτε πρόκειται για κόμικς, εικονογράφηση βιβλίων ή σχεδιασμό χαρακτήρων για games. «Ουσιαστικά, εξηγεί ο Ζάχος Τσιώνας, η εικονογράφηση είναι ο τρόπος να απεικονίσεις καλλιτεχνικά ιδέες και μηνύματα έχοντας ως βάση τη ζωγραφική και το σχέδιο. Λειτουργεί κυρίως ως τρόπος αφήγησης καθώς μέσω αυτής μεταφέρεις μια ατμόσφαιρα που συνδέει συνειρμικά τον θεατή με το συναίσθημα. Προσωπικά αυτό επιδιώκω μέσα από τα σκίτσα μου».

Όπως θα πει στην «Ε», το τελευταίο διάστημα δουλεύει κυρίως με εξωτερικό στον τομέα της ψηφιακής εικονογράφησης δημιουργώντας animated γραφικά για websites αλλά και video animations. Ο όγκος της εργασίας, καθώς ούτως ή άλλως δεν απαιτεί φυσική παρουσία, δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία όπως δεν έχει επηρεαστεί και η δημιουργικότητά του ειδικά σε ό,τι αφορά στα προσωπικά projects, πάνω στα οποία δουλεύει αυτό το διάστημα. Αντιθέτως αυτού του είδους η απομόνωση φαίνεται πως λειτουργεί σε καλό βαθμό σε επίπεδο δημιουργικότητας δίνοντας χώρο σε νέες ιδέες.

 

Χ.Β

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass