Φτιάχνουμε αυτοσχέδια παζλ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2020 15:20

Πόσο διασκεδαστικό είναι να φτιάχνουμε παζλ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πότε υπάρχουν;

Η ιστορία των γνωστών σε όλων μας puzzle ξεκινάει το 1760, όταν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές χαρτών δημιούργησαν ξύλινους χάρτες και τους έκοψαν σε μικρότερα κομμάτια. Το 1767 εμφανίζεται η πρώτη πατέντα παζλ. Από τότε το παζλ αποτελεί ένα καταξιωμένο εκπαιδευτικό παιχνίδι! Και ποιος από εμάς δεν έχει φτιάξει τουλάχιστον ένα. Μπορεί να έχει λίγα κομμάτια ή και εκατοντάδες! Έχετε παρατηρήσει πως καθώς μεγαλώνουμε ζητάμε παζλ με όλο και περισσότερα κομμάτια; Δηλαδή όλο και πιο δύσκολα; Ο εγκέφαλός μας αναπτύσσεται όσο πιο δύσκολες διεργασίες του αναθέτουμε, συνεπώς έτσι εξηγείται γιατί αγαπάμε τα δύσκολα παζλ όταν μεγαλώνουμε! Ξέρω ότι κάποιοι αγαπάτε τα παζλ με χάρτες, κάποιοι άλλοι με ζώα ή με τους ήρωες κινουμένων σχεδίων. Σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να κάνετε παζλ με μια εικόνα που αγαπάτε γιατί περιμένετε με αγωνία να ολοκληρωθεί η προσπάθειά σας και να νιώστε υπερήφανοι για τον κόπο σας. Όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο αλλάζουν μορφή και τα παζλ. Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι τα παζλ είναι πλέον και σε τρισδιάστατη μορφή. Διάφορα αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ, ο Παρθενώνας! Εμένα το αγαπημένο μου είναι μια ολοστρόγγυλη υδρόγειος σφαίρα! Δυσκολεύτηκα πολύ για να τη φτιάξω, αλλά νιώθω όμορφα όταν την παρατηρώ!

Σήμερα έχω μια ιδέα. Θέλετε να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοσχέδια πάζλ;

Ανατρέξτε σε παλιά περιοδικά ή εικόνες που δεν χρησιμοποιείτε ή και ζωγραφιές σας. Μελετήστε πριν κόψετε την εικόνα. Μπορείτε να την κόψετε σε τετράγωνα, τρίγωνα, καμπυλόγραμμα σχέδια ή κάτι άλλο. Όσο περισσότερα τα κομμάτια τόσο πιο δύσκολο το παζλ. Προσπαθήστε τα κομμάτια να έχουν παρόμοιο μέγεθος μεταξύ τους. Μπορείτε να κάνετε διαγωνισμό με φίλους ή την οικογένειά σας για το ποιος θα τερματίσει πρώτος το αυτοσχέδιο παζλ. Καλή επιτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass