Συνεργασία ΔΩΛ με Γερμανική Μουσική Σχολή

-ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ «BAD KONIGSHOFEN» ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΦΡΑΓΚΟΝΙΑΣ -Π. ΣΑΠΚΑΣ «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ. ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 15:06

Μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας για το επίπεδο και το μέλλον των μουσικών σπουδών της πόλης μας, υπέγραψαν χθες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας που εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Ωδείου Πάνο Σάπκα και η επαγγελματική Σχολή Μουσικής Bad Konigshofen, που εκπροσωπήθηκε από τον επαρχιακό διαχειριστή Thomas Habermann (για τη Σχολή) και τον πρόεδρο της Περιφέρειας Κάτω Φραγκονίας Erwin Dotzel.

Να σημειωθεί ότι από το 1991 υπήρξαν στενές επαφές μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και της επαγγελματικής Σχολής Μουσικής Bad Konigshofen.

«Η σχέση μας εδραιώθηκε και διευρύνθηκε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας μετά την υπογραφή της συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι θα φέρει πολλαπλά οφέλη και στα δύο ιδρύματα και κατ’ επέκταση στις πόλεις των δύο χωρών που ενδιαφέρονται βαθιά για την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

«Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική ενώνει. Γι΄ αυτό η σημασία της είναι καταλυτική, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η προαγωγή της μουσικής παιδείας εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Σάπκας, απευθυνόμενος στους κυρίους Thomas Habermann και Erwin Dotzel, μεταφέροντας ταυτόχρονα τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

Οι πρώτες επαφές έγιναν από τον Λαρισαίο μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν μαθητής στην εν λόγω σχολή από το 1990 έως το 1991. Σήμερα είναι επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και καθηγητής στο ΔΩΛ.

Έκτοτε, μαθητές από το Ωδείο της Λάρισας φοιτούν στη Σχολή Μουσικής για 1 ή 2 χρόνια για να προετοιμαστούν για σπουδές στη Γερμανία. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί τα ακόλουθα μουσικά κοινά προγράμματα μεταξύ των δύο φορέων:

-Περιοδεία συναυλίας 1991 στη Λάρισα (Μότσαρτ, Ρέκβιεμ).

-Περιήγηση και συναυλίες κατά το 2006 στη Λάρισα (διεθνής χορωδία και συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας).

-Πρώτη ανταλλαγή φοιτητών 2015.

-Άνοιξη 2018, η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας στο Bad Konigshofen.

-Φθινόπωρο 2018, η επαγγελματική σχολή Bad Konigshofen στη Λάρισα.

-Ανταλλαγή φοιτητών άνοιξη και φθινόπωρο 2019.

-Από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (άνοιξη) και στην Ελλάδα (Φθινόπωρο).

Περίπου έξι έως επτά μαθητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν από τους αντίστοιχους καθηγητές μαθημάτων στη χώρα υποδοχής για περίπου μία εβδομάδα.

Η νέα συμφωνία αποσκοπεί στη σύναψη μόνιμης και στενής συνεργασίας που θα επιτρέψει σε σύνολα από τη Λάρισα και την περιοχή της Κάτω Φραγκονίας να πραγματοποιούν φιλικές ανταλλαγές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass