«Ιστορία Ζωολογικού Κήπου»

ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2020 15:11

Την «Ιστορία Ζωολογικού Κήπου», το πρώτο θεατρικό έργο του Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άλμπι, παρουσιάζει «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 8 μ.μ.

Εισηγήτρια στην τηλεδιάλεξη, η οποία θα πραγματευθεί τις βασικές ερμηνευτικές γραμμές και τους κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς του έργου, που έκανε αμέσως γνωστό τον Άλμπι στο παγκόσμιο θεατρικό γίγνεσθαι, είναι η ακαδημαϊκός και θεατρολόγος Δρ. Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, διδάσκουσα και συντονίστρια της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Το εν λόγω Πρόγραμμα του ΑΠΚΥ διοργανώνει τον κύκλο τηλεδιαλέξεων για τη νεότερη και σύγχρονη δραματουργία με τον γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», o οποίος μεταδίδεται ζωντανά, με ελεύθερη ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, μέσα από τα εργαλεία Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dLtWek.

Η «Iστορία Ζωολογικού Κήπου» γράφτηκε το 1958, αλλά παραμένει ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο έργο. Είναι μονόπρακτο, ένας διάλογος σε ένα παγκάκι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στον καλοβαλμένο, οικογενειάρχη, μεσοαστό Πήτερ και τον απομονωμένο παρία Τζέρρυ, που απελπισμένα επιζητά μια ουσιαστική επικοινωνία με έναν άλλο άνθρωπο. Ο Άλμπι, μέσα από αυτόν τον διάλογο, αγγίζει σκληρά ανθρώπινα ζητήματα, όπως είναι η αποξένωση, η ψυχική και σωματική βία, η καταπίεση, ο ατομικισμός, η μοναξιά, οι κοινωνικές τάξεις, οι σχέσεις εξουσίας και η έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας. Οι δύο χαρακτήρες του συνθέτουν τη σύγκρουση δύο ρόλων, που εκφράζουν δύο αντικρουόμενες όψεις του «αμερικανικού ονείρου».

Το «Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» επιδιώκει να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΚΥ με μια πλειάδα έργων-σταθμών του παγκοσμίου θεάτρου και να παρουσιάσει τις βασικές ερμηνευτικές γραμμές τους. Θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα μεταξύ 6 Απριλίου και 8 Ιουνίου 2020 από 20:00 ως 21:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass