«Ο Κύριος Τιμόθεος και το πετράδι της γνώσης»

Από σήμερα στο κανάλι του Θεσσαλικού Θεάτρου στο You Tube

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 15:15

Τα έργα «Ο Κύριος Τιμόθεος και το πετράδι της γνώσης», «Υπό Έλεγχο» και «Dogville» θα είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Θεσσαλικού Θεάτρου στο You Tube.

Η επιτυχία του πρώτου κύκλου προβολών on line από το αρχείο του Θεσσαλικού Θεάτρου είχε τεράστια επιτυχία. Έτσι συνεχίζει με έναν δεύτερο κύκλο προβολών, που εντάσσεται πάντα και στην πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων #Μένουμε Σπίτι:

Σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Θεσσαλικού στο YouTube για μία βδομάδα η παράσταση της Παιδικής Σκηνής «Ο Κύριος Τιμόθεος και το πετράδι της γνώσης».

Ο Τιμόθεος, πολίτης μιας ξεχασμένης χώρας, δουλεύοντας για λογαριασμό του Βασιλιά της χώρας, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει για πάντα. Ένα παραμύθι για τη σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σαν παιχνίδι. Η παράσταση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη διάσωση της προφορικής παράδοσης του τόπου ως στοιχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, επιχειρεί να συνδέσει το σημερινό παιδί με την προφορική σοφία του λαού και ειδικότερα τις παροιμίες, προσφέροντας στους μαθητές ένα ακόμα εργαλείο για να γνωρίσουν καλύτερα το γλωσσικό παρελθόν του τόπου μας.

Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ

Σκηνικά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ

Κοστούμια: ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΟΥΛΙΑ

Μουσική: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

Χορογραφία: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΡΗΟΓΛΟΥ

Φωτισμοί: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Μουσική παραγωγή & «Saund designer»: ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΜΠΕΚΟΣ

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ, ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΜΑΚΡΙΔΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΝΤΟΣ, ΑΛΙΚΗ ΤΣΑΚΟΥ

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη – για μία βδομάδα - η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2018, Υπό Έλεγχο του Φρεντερίκ Σοντάγκ.

 Το έργο διερευνά τις συνέπειες ενός κόσμου υπό παρακολούθηση, ενός εικονικού κόσμου που διαμορφώνει τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, ενός κόσμου στον οποίο χάνεται η διάκριση αληθινού και πλαστού μέσα στη σύγχρονη τεχνολογία. Ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ήδη εδώ.

Έξι ηθοποιοί ενσαρκώνουν είκοσι έξι χαρακτήρες μιας δυστοπικής κοινωνίας όπου τα πάντα ελέγχονται. Ποιος μας ελέγχει; Ποιος μας κυβερνά; Τι είναι λογικό και τι είναι παράλογο; Ποιον απειλούμε και ποιος μας απειλεί; Τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο; Ένα σύγχρονο κείμενο για μία σύγχρονη πραγματικότητα που κάθε τόσο ξεπερνά ακόμη και την επιστημονική φαντασία.

Η παράσταση εμπνέεται απ΄ την αισθητική ταινιών επιστημονικής φαντασίας και εικόνες του μέλλοντός μας.

Μετάφραση: Δήμητρα Κονδυλάκη

Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Κίνηση: Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη

Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Τρέιλερ: Life of film Productions

Αφίσα: Μουτζούρα

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Αβραμίδης, Θέκλα Γαΐτη, Δημήτρης Μαμιός, Σεβίνα Μαραγκού, ,Βασιλικη Σουρρή, Δημήτρης Τσικούρας.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα προβληθεί on line η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής 2019 Dogville του Λαρς Φον Τρίερ. Η φιλήσυχη κοινωνία του Dogville καλείται να προσφέρει καταφύγιο στην Γκρέις, η οποία κρύβεται από μια Συμμορία που την καταδιώκει. Γοητευμένη από την απλότητα και τις αγνές προθέσεις των κατοίκων, η Γκρέις παραδίδεται σ’ αυτούς άνευ όρων, για να αντιληφθεί σύντομα και με τον πιο σκληρό τρόπο, πως δεν υπάρχει προσφορά χωρίς τίμημα. Ο μικρός γήινος παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς το έργο ξεδιπλώνει μια βίαιη αλληγορία για τον τρόπο που ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται την εξουσία.

Αν και γραμμένο για τον κινηματογράφο, το Dogville δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία.

Κείμενο: Λαρς φον Τρίερ

Διασκευή: Κρίστιαν Λόλικε

Απόδοση: Στρατής Πασχάλης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Κώστας Λαμπρούλης

Σκηνογράφος: Δήμητρα Εξάρχου

Ενδυματολόγος: Ελένη Ψύρρα

Μουσική επιμέλεια & σχεδιασμός ήχου: Φίλιππος Ζούκας

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Στυλοπούλου

Βίντεο: Life of Film

Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζέρβας, Ανδρομάχη Μακρίδου, Δημήτρης Μαμιός, Αλέξανδρος Μούκανος

Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass