90 χρόνια Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 15:31

Ενενήντα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ένα από τα μακροβιότερα ωδεία της χώρας μας, έχοντας καταγράψει σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό έργο.

Ήταν ακριβώς στις 25 Νοεμβρίου του 1930, όταν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με την οποία συστήνεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Από το 1930 έως και το 1953 το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στεγαζόταν στο παλαιό κτίριο στην πλατεία Λαού, πρώην πλατεία Ανακτόρων. Για δύο χρόνια περίπου, ως χώρος στέγασης χρησιμοποιήθηκε και το τζαμί, ενώ το 1953 κατασκευάστηκε το προγενέστερο κτίριο.

Το 1989 ξεκίνησε η κατασκευή του σημερινού κτιρίου και μέχρι το 1993 μεταστεγάστηκε στην οδό Ογλ. Από το 1993 στεγάζεται στο σημερινό κτίριο.

Το σημερινό κτίριο του ωδείου με τις εξαιρετικές μεθόδους διδασκαλίας αλλά και τις δεκάδες εκδηλώσεις, δράσεις και φεστιβάλ που διοργανώνει αποτελεί σημείο αναφοράς για τα δημοτικά ωδεία της χώρας μας, και όχι μόνο, πράγμα που έχει αναγνωριστεί από εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες του χώρου της μουσικής δημιουργίας και εκπαίδευσης.

Tο Δ.Ω.Λ. έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες νέους, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική και μάλιστα με διεθνή αναγνώριση.

Πέρα από τα τακτικά μαθήματα, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σεμινάρια με εισηγητές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, στα οποία διδάσκονται τόσο οι σπουδαστές του Δ.Ω.Λ. όσο και αρκετοί σπουδαστές ωδείων άλλων πόλεων.

Τα μουσικά σύνολα του ωδείου και οι καθηγητές-σολίστες έχουν στο ενεργητικό τους πολύ μεγάλο αριθμό συναυλιών με απήχηση σε χιλιάδες ακροατές στη Λάρισα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό καθώς και συμπράξεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass