#μένουμε σπίτι και… διαβάζουμε

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 15:00 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Απρ 2020 10:23

«Μάκβεθ»

Τζο Νέσμπο, Εκδόσεις «Μεταίχμιο»

 Σε μια ζοφερή αποβιομηχανοποιημένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκλημα, μια απόπειρα σύλληψης εμπόρων ναρκωτικών καταλήγει σε λουτρό αίματος. Την ευθύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μάκβεθ και η ομάδα του. Για την επιτυχία του θα του δοθούν απλόχερα τα πάντα. Χρήματα. Εξουσία. Σεβασμός. Ο Μάκβεθ όμως, ανικανοποίητος και χαμένος στις παραισθήσεις και την παράνοια, θα οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα. Το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγμένο μυαλό είναι τα βασικά συστατικά ενός συγκλονιστικού θρίλερ από τον κορυφαίο σύγχρονο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας που βασίζεται στο ομότιτλο σαιξπηρικό έργο. Σε μετάφραση Γωγούς Αρβανίτη.

 

* * *

«Χελώνες στο άπειρο»

Τζον Γκριν, Εκδόσεις «Ψυχογιός»

H δεκαεξάχρονη Άζα δεν θα σκεφτόταν ποτέ να λύσει το μυστήριο του εξαφανισμένου δισεκατομμυριούχου Ράσελ Πίκετ. Αλλά η αμοιβή είναι εκατό χιλιάδες δολάρια, και η καλύτερη και πιο ατρόμητη φίλη της, η Ντέιζι, θέλει οπωσδήποτε να προσπαθήσει. Έτσι, αρχίζουν την έρευνα, που θα τις φέρει στον κόσμο του Ράσελ Πίκετ και του γιου του, του Ντέιβις, με τον οποίο τις ενώνουν πολλά -και τις χωρίζουν ακόμη περισσότερα… Η Άζα προσπαθεί. Προσπαθεί να είναι καλή κόρη, καλή φίλη, καλή μαθήτρια, ακόμη και καλή ντετέκτιβ, την ίδια στιγμή που τα αισθήματά της και οι φόβοι της γίνονται ένα όλο και πιο μπερδεμένο κουβάρι. Ο διάσημος συγγραφέας του παγκόσμιου εκδοτικού φαινόμενου «Το λάθος Αστέρι» ζωγραφίζει την ηρωίδα του με συγκινητική τόλμη και ειλικρίνεια, σ’ ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, τη δύναμη της ψυχής και τις φιλίες που κρατούν για πάντα. Σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη.

 

* * *

 «Μπαρόκ»

Αλκης Χαραλαμπίδης, Εκδόσεις «University Studio Press»

Μέσα από τις 224 σελίδες του και τις 290 έγχρωμες εικόνες στο βιβλίο του καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης εξετάζεται η αρχιτεκτονική, η γλυπτική και η ζωγραφική της περιόδου του ευρωπαϊκού πολιτισμού που μεσολάβησε από την Αναγέννηση ως τον Διαφωτισμό. Τον 17ο αιώνα συγκροτήθηκαν τα εθνικά κράτη, η οικονομία διεύρυνε τον ορίζοντά της και εκτός Ευρώπης, στο εκκλησιαστικό πεδίο επιτεύχθηκε δογματική ισορροπία και η επιστήμη μαζί με τη φιλοσοφία επεξεργάστηκαν νέα συστήματα σκέψης και έρευνας. Τότε διαμορφώθηκαν οι γνωστές σήμερα θεματικές κατηγορίες της ζωγραφικής (τοπιογραφία, ηθογραφία, νεκρή φύση), ενώ γεννήθηκε η ιδέα του Gesamtkunstwerk, του έργου που συγχώνευε την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τη ζωγραφική• μία ιδέα που με την προσθήκη της μουσικής θα έβρισκε την πληρέστερη πραγμάτωσή της στην όπερα. Στη δυναμική αυτών των εξελίξεων συνυπήρχαν αντιφάσεις, συγκρούσεις, συγκλίσεις και αποκλίσεις, που αποτυπώθηκαν στην τέχνη. Καλλιτέχνες του Μπαρόκ όπως ο Bernini, ο Caravaggio, ο Velázquez, o Rubens, o Rembrandt, o Vermeer, με την ακτινοβολία της δημιουργίας τους έχουν υπερβεί τα όρια της Ευρώπης και της εποχής τους. Είναι πλέον οικουμενικοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass