Δέκα χρόνια ΘΕΑΜΑ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΣΤΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2020 15:10

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση του ΘΕΑΜΑ, του πρώτου επαγγελματικού θεάτρου στην Ελλάδα συμπεριληπτικής δομής με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του μαζί με μη ανάπηρους.

Τον περασμένο Ιανουάριο απολαύσαμε ξανά το ΘΕΑΜΑ στο ΔΩΛ υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε δύο θαυμάσιες παραστάσεις: τον εξαιρετικό μονόλογο «Ο κύριος Ρεμ» που σκηνοθέτησε και ερμήνευσε ανεπανάληπτα ο Βασίλης Οικονόμου και την έξοχη κωμωδία «Προεδρική Σουίτα» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο γνωστός Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας συμμετέχοντας και στη διανομή του έργου. Στα δέκα χρόνια της σημαντικής διαδρομής του μέχρι σήμερα, το ΘΕΑΜΑ αναδείχθηκε και διεθνώς για το υψηλό επίπεδο του πολυσχιδούς έργου του ως μία σπουδαία καλλιτεχνική εστία του τόπου μας με παραστάσεις αξιώσεων σε ρεπερτόριο απαιτήσεων και συνδιοργανώσεις ευρωπαϊκών σεμιναρίων θεατρικής παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, το 2016 η τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου, που μετέφρασε και σκηνοθέτησε μοναδικά ο ιδρυτής του ΘΕΑΜΑ Βασίλης Οικονόμου ερμηνεύοντας συγκλονιστικά και τον Ξέρξη, έκανε διεθνή αίσθηση ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η συνεχής εξέλιξη του ΘΕΑΜΑ με τον αδιάλειπτο μόχθο στη διαρκή του προσφορά γνώσης, ήθους και συνέπειας δημιούργησε επίσης το ΙΣΟΝ, το πρώτο συμπεριληπτικό εργαστήρι σπουδών παραστατικών τεχνών επαγγελματικού επιπέδου στην Ελλάδα με γόνιμη πορεία στον φετινό πρώτο χρόνο λειτουργίας του μαζί με την εξαιρετική ομάδα χορού «Έξις» που ίδρυσε η Άννα Βεκιάρη. Στη φωτογραφία από παραστάσεις του ΘΕΑΜΑ διακρίνονται οι ηθοποιοί: Βασίλης Οικονόμου (κέντρο), πάνω: Γιώργος Ηλιάκης, Πάνος Ζουρνατζίδης, Χριστίνα Τούμπα, Μαρία Μουρελάτου, Σοφία Σταυρακάκη, Μαρίνα Μπεσίρη, κάτω: Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Έφη Τούμπα. Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ, Κωνσταντίνος Λούκας, Έλη Δρίβα, Μιχάλης Ταμπούκας. Επίσης στο πρόσφατο πλαίσιο διαδικτυακών αναμεταδόσεων παραστάσεων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων ανάρτησε στη σελίδα της το έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο στην υπέροχη σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass