Μαυροφορεμένοι εργαζόμενοι του πολιτισμού στο Αρχαίο Θέατρο

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΡΑΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 11:47

Στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού, που μετέχουν στην «Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες-Λάρισα» και πραγματοποίησαν τη δική τους δράση-

διαμαρτυρία. Εργαζόμενοι απ’ όλους τους χώρους και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας πέρασαν το δικό τους μήνυμα με μια σιωπηλή κραυγή. Ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας γυαλιά ηλίου και μάσκα στάθηκαν κατά μήκος του πεζόδρομου και με το σήμα από μουσικό όργανο έπεσαν ταυτόχρονα όλοι στο έδαφος. Μια ξαφνική πτώση, όπως αυτή που βιώνουν αυτό το χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βάλει λουκέτο σε όλους τους χώρους που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών της υγείας θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν. Οι εργαζόμενοι του πολιτισμού ζητούν εργασία με αξιοπρέπεια και απαιτούν από την κυβέρνηση να υπάρξει προγραμματισμός για το πότε και με ποιον τρόπο (κανόνες υγιεινής) θα ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι, καθώς για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση (φεστιβάλ, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.λπ.) απαιτείται χρόνος προετοιμασίας και δουλειάς.
Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ
«O Πολιτισμός δεν είναι κομπάρσος. Οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες» έγραφε το χαρτόνι που κρατούσε η Άννα Βαγενά μετέχοντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του χώρου της, αποδεικνύοντας έμπρακτα, για άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον και τη στήριξή της στον πολιτισμό και ιδιαίτερα σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια». Άλλωστε, ο συμβολισμός της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου γι’ αυτήν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δηλαδή του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, είναι πολύ σημαντικός για την ίδια καθώς «σε όλη της τη δραστηριότητα έχει αναδείξει με κάθε τρόπο τη σημασία του για την πόλη της Λάρισας, θεωρώντας ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος για την πνευματική τροφή και ισορροπία των ανθρώπων, αλλά και πολύ μεγάλος μοχλός ανάπτυξης. Γι’ αυτό και καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να τον περιφρονεί».                                          Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass