Παρέμβαση Ερντογάν στη Netflix

ΕΚΟΨΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «DESIGNATED SURVIVOR»

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 11:51

Το πιο πρόσφατο θύμα της λογοκρισίας του καθεστώτος Ερντογάν είναι το αμερικανικό δίκτυο ψυχαγωγίας Netflix. Όσο τρελό και αν ακούγεται, υπέκυψε στην απαίτηση των τουρκικών ρυθμιστικών αρχών να καταργήσει ένα επεισόδιο της δημοφιλούς

τηλεοπτικής σειράς “Designated Survivor”.
Σύμφωνα με το επίσημο διάβημα της Άγκυρας, το επίμαχο επεισόδιο απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο –για την ακρίβεια μία φανταστική τηλεοπτική εκδοχή του– ως αυταρχικό και εκδικητικό. Πρόκειται για το έβδομο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν με τίτλο “ (οικογενειακοί δεσμοί).
O φανταστικός Τούρκος πρόεδρος Φατίχ Τουράν απειλεί να απομακρύνει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και να προσεταιριστεί τη Ρωσία, εκτός εάν ο Αμερικανός ομόλογός του, τον οποίο υποδύεται ο Κίφερ Σάδερλαντ, προσφέρει έξι δισ. δολάρια για την ανανέωση μισθώσεων τουρκικών αεροδρομίων.
Ο “πρόεδρος Τουράν” ζητά από τον Αμερικανό ομόλογό του να εκδώσει τον Τούρκο ηγέτη της αντιπολίτευσης που κατηγορείται ότι οργάνωσε πραξικόπημα. Είναι εμφανές ότι η σειρά βασίζεται στη διαχρονική ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Το επίμαχο επεισόδιο, ύστερα από συμβιβασμό, δεν θα προβληθεί στην Τουρκία, παρ’ ότι θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στον υπόλοιπο κόσμο. Η παρέμβαση αυτή γίνεται στο πλαίσιο ενός σχετικά πρόσφατου τουρκικού νόμου που δίνει την εποπτεία του περιεχομένου όλων των διαδικτυακών πλατφορμών, όπως το Netflix, στο κράτος.
Μπορεί η ραδιοτηλεοπτική αρχή στην Τουρκία να είναι αυτόνομη, αλλά τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου διορίζονται από το Κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Ο νόμος αυτός επιβάλλει στις συγκεκριμένες πλατφόρμες να ζητήσουν και να λάβουν άδεια από το αρμόδιο Συμβούλιο (RTUK), το οποίο θα εγκρίνει ή όχι το περιεχόμενό τους. Δεν αποτελούν εξαίρεση ούτε οι διεθνείς ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Πηγή: www.icineman.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass