Διαδικτυακές δράσεις αφιερωμένες στη θεσσαλική κατοικία

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 11:31

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας φέτος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με διαδικτυακές δράσεις αφιερωμένες στη θεσσαλική κατοικία που ανέκαθεν αποτελούσε τόπο συγκέντρωσης και προστασίας των μελών της οικογένειας και πυρήνα της

οικογενειακής ζωής. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις για τον εορτασμό είναι:
- Νέα διαδραστικά οn-line παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με αντικείμενα από τις συλλογές του ΛΙΜΛ, θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του.
-Βίντεο με θέματα: α) Η παραδοσιακή ορεινή κατοικία στη Θεσσαλία β) Η παραδοσιακή αγροτική κατοικία στη Θεσσαλία, γ) Η κατοικία στη Λάρισα μετά το 1881- Εκτενείς προβολές με αρχειακό υλικό του ΛΙΜΛ διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου.
-Την εβδομάδα του εορτασμού (18 – 24 Μαΐου) στο facebook και στο instagram του μουσείου θα προβάλλονται video και φωτογραφίες με θέμα την κατοικία, τους ανθρώπους, την εργασία στη Θεσσαλία πριν και αμέσως μετά την προσάρτησή της στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
- Στο facebook θα διατίθενται σχέδια από παλαιά θεσσαλικά σπίτια και αντικείμενα που οι μικροί φίλοι μπορούν να εκτυπώσουν και να χρωματίσουν.
- Για μικρούς και μεγάλους την εβδομάδα του εορτασμού (18 – 24 Μαΐου) στο facebook του μουσείου θα προβάλλονται video με θέμα: «Κατασκευάζουμε αντικείμενα που υπήρχαν στο θεσσαλικό σπίτι». Ιδέες για χειροτεχνίες και κατασκευές.
-Στο facebook και στο instagram του μουσείου οι διαδικτυακοί επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν video με θέμα «Στο σπίτι τα χρόνια τα παλιά». Καθημερινές μικρές ιστορίες-συνήθειες από τα χρόνια της παράδοσης μέσα από το προφορικό αρχείο του ΛΙΜΛ με τη βιωματική αφήγηση της κ. Αριστέας Μπέσιου.
-Η μόνιμη έκθεση και οι συλλογές του ΛΙΜΛ είναι προσβάσιμες για ένα μοναδικό διαδικτυακό ταξίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass