×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/260225

CINE ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 11:11

Ο μήνας συνεχίζεται με απολαυστικές κινηματογραφικές
ταινίες στη μικρή οθόνη!
Χιούμορ, Δυτικό Τέξας και διάστημα!

 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ
(Everything You Always Wanted to Know About Sex
* But Were Afraid to Ask)
(ΕΡΤ2, Δευτέρα 11/5, 23:00)

Κωμωδία- Ασπρόμαυρη/Έγχρωμη- Διάρκεια: 88’- Παραγωγή: Η.Π.Α., 1972- Σκηνοθεσία και Σενάριο: Γούντι Άλεν- Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Τζον Καραντάιν, Λου Τζάκομπι, Άντονι Κουέιλ, Λιν Ρεντγκρέιβ, Τζιν Γουάιλντερ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τόνι Ράνταλ, Τζακ Μπάρι, Λουίζ Λάσερ.- Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.
Με επτά μικρά σκετς ο Γούντι Άλεν προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα γύρω από το σεξ, εμπνευσμένος από το βιβλίο «Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το σεξ, αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε» (1969) του φημισμένου ψυχίατρου και ειδικού σεξολόγου Δρ. Ντέιβιντ Ρούμπερ.
Την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης ο Άλεν έγραψε και σκηνοθέτησε μια απίθανα αστεία ταινία, βάζοντας μπροστά το ιδιόρρυθμο χιούμορ του. Μπλέκοντας τον Άμλετ με έναν βασιλικό γελωτοποιό, έναν παθολόγο με ένα πρόβατο, το ιταλικό σινεμά με τα συζυγικά προβλήματα ενός Λατίνου εραστή, έναν μεσήλικα με την εξερεύνηση της γυναικείας γκαρνταρόμπας, τα τηλεοπτικά παιχνίδια με τις ανθρώπινες διαστροφές, τα επιστημονικά πειράματα με έναν δολοφονικό, γυναικείο, γιγάντιο μαστό και το κέντρο ελέγχου του ανδρικού μυαλού με την τύχη των σπερματοζωαρίων, ο Άλεν διακωμωδεί καταστάσεις.
Ιδιαίτερα απολαυστικός στην ταινία είναι ο Τζιν Γουάιλντερ ως ο έκπληκτος γιατρός που πρέπει να κουράρει ένα ζώο, αλλά και ο δικός μας Τίτος Βανδής ως ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του. Οι ευτράπελες ιστορίες του δημιουργού είναι κατάλληλες για εκείνους που αντιλαμβάνονται την κωμωδία και την έντονα σατιρική του φύση!
****/5


ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ
(Hell on High Water)
(ALPHA, Τρίτη 12/5, 22:00)

Περιπέτεια-Έγχρωμο-Διάρκεια:102’-Παραγωγή: Η.Π.Α., 2016- Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι- Σενάριο: Τέιλορ Σέρινταν-Πρωταγωνιστούν: Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπίρμιγχαμ-Κατάλληλο για άνω των 16 ετών.Τα αδέρφια Τόμπι (Κρις Πάιν) και Τάνερ (Μπεν Φόστερ) Χάουαρντ ξεκινούν μια σειρά ληστειών τραπεζών στο Δυτικό Τέξας, για να απομακρύνουν από τη φτώχεια τα παιδιά του πρώτου. Ο Ρέιντζερ Μάρκους Χάμιλτον (Τζεφ Μπρίτζες) αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση των ληστειών, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί από το σώμα.
Το νέο γουέστερν του Ντέιβιντ Μακένζι μετατρέπει το τοπίο του ανατολικού Νέου Μεξικού στο Δυτικό Τέξας. Αραιοκατοικημένες εκτάσεις, αντλίες σε αέναη κίνηση να βγάζουν πετρέλαιο και δύο αδέρφια να προσπαθούν να σώσουν από την κατάσχεση της τράπεζας το οικογενειακό τους ράντσο. Η αντλία του παλιού ράντσου είναι η καρδιά που κινεί το αίμα στις φλέβες του Τόμπι. Δεν θα αφήσει κανέναν να εμποδίσει τα παιδιά του να ζήσουν καλύτερα από τον ίδιο και τον αδερφό του, αλλά θα πληρώσει το χρέος με τα λεφτά της τράπεζας που εποφθαλμιεί την περιουσία τους. Το σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή και ο Τάνερ συμφωνεί να τον βοηθήσει.
Στην πλοκή τα αδέρφια αντιπροσωπεύουν τα δύο άκρα. Ο Τόμπι είναι ο καλός γιος που θέλει να φροντίσει πάση θυσία την οικογένειά του, ενώ ο Τάνερ έχει μια δολοφονία στο ποινικό του μητρώο και αρκετά χρόνια φυλακής. Το ριψοκίνδυνο προφίλ του Τάνερ κρύβει και μια στοργή προς τον μικρότερο αδερφό του. Καθήκον του είναι να τον προστατεύσει και το κάνει, αν και φέρεται παράτολμα. Οι πράξεις του τρομάζουν τον Τόμπι και, όταν τελικά χύνεται ανθρώπινο αίμα, το τέλος βρίσκεται κοντά.
Οι κατ’ ανάγκη ληστές ή, αν θέλετε, οι παράνομοι της σημερινής Άγριας Δύσης, ξεκαθαρίζουν από νωρίς τα κίνητρα και την πορεία τους. Τώρα στην περίπτωση του Ρέιντζερ, του διώκτη τους, ο Μάρκους είναι ένας εριστικός τύπος που πειράζει τον μισό Ινδιάνο, μισό Μεξικανό συνεργάτη του με όσα στερεότυπα γνωρίζει για την καταγωγή του. Στην πραγματικότητα, όμως, φοβάται τη σύνταξη, τη μοναξιά που τον περιμένει και όλα αυτά που αντιλαμβάνεται ότι διαθέτει ο Τόμπι και για τα οποία δεν φοβάται να θυσιαστεί.
Η ταινία «σπάει» κόκκαλα και πάση θυσία πρέπει να τη δείτε!
****/5LIFE


(Πρεμιέρα)
(MEGA, Σάββατο 16/5, 23:20)

Θρίλερ Επιστημονικής Φαντασίας-Έγχρωμη-Διάρκεια: 104’-Παραγωγή: Η.Π.Α., 2017- Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Εσπινόζα- Σενάριο: Ρετ Ριζ, Πολ Βέρνικ -Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Tζίλενχαλ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ράιαν Ρέινολντς, Χιρογιούκι Σανάντα-Κατάλληλο για άνω των 16 ετών.
Το εξαμελές πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS βρίσκεται μπροστά στην ανακάλυψη ενός οργανισμού, του Κάλβιν, γεγονός που χαροποιεί χιλιάδες ανθρώπους πίσω στη γη. Ωστόσο, το ένστικτο του μονοκύτταρου αυτού οργανισμού για επιβίωση, σε συνδυασμό με την υψηλή νοημοσύνη του, γίνονται μια θανατηφόρα απειλή για την ανθρωπότητα.
Ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Εσπινόζα, μετά την ανατριχιαστική ιστορία της δράσης ενός serial killer στην Σοβιετική Ένωση του 1945 στο Child 44 (2015), κινηματογραφεί σαν να είναι το έβδομο μέλος του πληρώματος.
Καταγράφει τα γεγονότα «μπαίνοντας» στη μικρή κοινωνία των αστροναυτών. Η κάμερα «αιωρείται» σε μηδενική βαρύτητα, ενώ ο εξοπλισμός του Σταθμού με επιστημονικά μηχανήματα, αλλά και η εχθρική μορφή ζωής και τα αποτελέσματα των επιθέσεών της δίνονται εύστοχα με τα σκηνικά και τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή.
Το αχανές σύμπαν και η κατάσταση του «κόκκινου συναγερμού» έχουν θετικές επιπτώσεις στο καστ. Οι ερμηνείες τους ενεργοποιούν ακόμα περισσότερο τα ζωτικά σημεία της ταινίας. Η ταινία «Life» προκαλεί τρόμο και ανατριχίλα. Σίγουρα δεν αγγίζει τη μαεστρία παραγωγών όπως το πρώτο Alien (1979), το Gravity (2013) το Interstellar (2014) και το Arrival (2016). Αυτό, όμως, δεν τη σταματά από το να κορυφώνει το σασπένς και να ολοκληρώνει την πλοκή με ένα ανατρεπτικό τέλος.
***/5

Gallery άρθρου

{gallery}260225{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass