Πολιτισμός online

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 11:18
H Γκίλιαν Άντερσον ως Μπλανς Ντιμπουά  στο «Λεωφορείον ο Πόθος» H Γκίλιαν Άντερσον ως Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείον ο Πόθος»

Μπορεί τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι να παραμένουν κλειστοί, ωστόσο ο Πολιτισμός παραμένει ζωντανός και με τη βοήθεια της τεχνολογίας κάνει πρεμιέρα στις οθόνες τηλεοράσεων, τάμπλετ και κινητών.


Σίγουρα πρόκειται για λύση ανάγκης που στερεί τη μαγεία, την ένταση και τη συγκίνηση ενός ζωντανού θεάματος, δίνει όμως την ευκαιρία να ανακαλύψουμε παραστάσεις και εκθέσεις που σε άλλη περίπτωση δεν μπορούσαμε να δούμε, να περάσουμε τις πόρτες μουσείων σε κάθε σημείο του πλανήτη αλλά και να θαυμάσουμε έργα και συλλογές που μέχρι σήμερα παρέμεναν αθέατα. Στο κείμενο που ακολουθεί, προτείνονται επιλεγμένες πολιτιστικές προβολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λεωφορείον ο Πόθος
Την καταπληκτική ερμηνεία της Γκίλιαν Άντερσον ως Μπλανς Ντιμπουά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτή την εβδομάδα στις online προβολές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας. Ο Μπένεντικτ Αντριους μεταφέρει το δράμα του Τενεσί Ουίλιαμς από το 1947 στη σημερινή εποχή. Η Βανέσα Κέρμπι εμφανίζεται στον ρόλο της Στέλα και ο Μπεν Φόστερ σε αυτόν του Στάνλεϊ. Η παράσταση είναι διαθέσιμη έως και 28/5 στο κανάλι του National Theatre στο YouTube.

Επιστροφή στη Ρεμς
O σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Σάουμπινε του Βερολίνου, Τόμας Όστερμαϊερ, μεταφέρει στη σκηνή το βιβλίο του Γάλλου διανοούμενου Ντιντιέ Εριμπόν «Επιστροφή στη Ρεμς», στο οποίο, μέσα από το προσωπικό του βίωμα, προσεγγίζει την άνοδο της άκρας δεξιάς στη λαϊκή Γαλλία. Πρωταγωνιστεί η Nina Hoss (γνωστή και από το Homeland).

Συναυλία Νατάσσας Μποφίλιου
Γνωστή για την ιδιαίτερη θεατρικότητα και τον δυναμισμό των ζωντανών εμφανίσεών της, η ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει σήμερα Σάββατο στο άδειο ΚΠΙΣΝ επιλεγμένα κομμάτια της δισκογραφίας της με τη συνοδεία του συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη στο πιάνο και του Άρη Ζέρβα στο τσέλο. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
Δείτε την onlineστο snfcc.org/bofiliou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

Νυχτερινή Περίπολος
Tο Rijksmuseum ανέβασε στο Διαδίκτυο την πιο λεπτομερή φωτογραφία της «Νυχτερινής Περιπόλου» που έχει τραβηχτεί ποτέ, αποτέλεσμα 528 διαφορετικών λήψεων.
Η «συρραφή» των εικόνων (24 σειρές φωτογραφιών, καθεμία από τις οποίες αποτελείται από 22 εικόνες) έγινε με τη βοήθεια τεχνητών νευρωνικών δικτύων. Το τελικό αποτέλεσμα επιτρέπει στους χρήστες να θαυμάσουν το αριστούργημα του Ρέμπραντ, εξετάζοντας κάθε πτυχή του.

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ
Ένας από τους σπουδαιότερους αρχιμουσικούς της εποχής μας, ο Ζούμπιν Μέτα, διευθύνει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ σε μια συναυλία στην οποία συμμετέχει και η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ερμηνεύοντας δεξιοτεχνικές άριες των Μότσαρτ, Ροσίνι και Βέρντι. Παρακολουθήστε τη συναυλία στις 27/5 και ώρα 21:00, στο megarononline.gr.

Διαβάζοντας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες
H Eύη Σαουλίδου ζωντανεύει, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη, το βιβλίο «Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς», ένα από τα πιο μεστά και σπουδαία έργα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, μια τραγική, ανθρώπινη ιστορία, αλλά και μαγική παραβολή για την κατάχρηση εξουσίας και την κοινωνική αδικία. Ακούστε την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του διηγήματος αύριο Κυριακή 24/05, στις 20.30 στο snfcc.org

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass