Αγγλικό ντοκιμαντέρ -ωδή στην Ελλάδα

Μια ταινία - ύμνος στο ελληνικό καλοκαίρι και τις ομορφιές της χώρας

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 11:01

Δύο Βρετανοί κωμικοί περιδιαβαίνουν την Ελλάδα, θέλοντας να ακολουθήσουν τα βήματα του ομηρικού Οδυσσέα,

σε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που ονομάζεται «The Trip To Greece». Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια ωδή στην πανέμορφη Ελλάδα, την πατρίδα του ομηρικού Οδυσσέα.

Μια ταινία που έχει χιλιάδες φανατικούς, όπως φαίνεται και βγαίνει εκεί έξω την ώρα που η Ελλάδα προβάλλεται ως ο ασφαλής -αν όχι ο μόνος- τουριστικός προορισμός σε ένα καλοκαίρι που σημαδεύεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον, δημοφιλείς Βρετανοί κωμικοί, αναλαμβάνουν να υποδυθούν τους… δραματικά υπερβολικούς εαυτούς τους σε ένα ταξίδι με καμβά την Ελλάδα του καλοκαιριού και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.
Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία ταινία της σειράς ταξιδιών που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Γουίντερμποτομ, η οποία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και αποδείχτηκε αναπάντεχη επιτυχία για τους λάτρεις των ντοκιμαντέρ ταξιδίου, αλλά και του καλού (βρετανικού προφανώς) χιούμορ. Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται μια «τραβηγμένη», θεατρική εκδοχή του εαυτού τους που στο πρώτο τους ταξίδι ξεκινά για μια βόλτα στη βόρεια Αγγλία.
Επόμενοι σταθμοί τους, η Ιταλία και η Ισπανία και τώρα η Ελλάδα, η γενέτειρα του Οδυσσέα έρχεται να βάλει τον επίλογο σε ένα ταξίδι δέκα ετών. Οι Βρετανοί ταξιδεύουν από τη σημερινή Τουρκία στην Ιθάκη, με ενδιάμεσες στάσεις στο νησί της Λέσβου, την Πύλο, την Αθήνα, την κοσμοπολίτικη Ύδρα και τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου.

Σκοπός τους είναι να επαναλάβουν, κάπως αφηρημένα και στοιχειωδώς φυσικά, το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη.
 «Η ελληνική μυθολογία νόμιζα πως ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά μου αρέσει περισσότερο η ελληνική φιλοσοφία» δηλώνει ο Κούγκαν στην Guardian. «Η θεώρηση του κόσμου μέσα από τους τρεις βασικούς φιλοσόφους, Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Για μένα, έχοντας να παλέψω με τη θρησκεία, με εντυπωσίαζε που οι άνθρωποι παραμένουν προσκολλημένοι στον Χριστιανισμό, όταν υπήρχε μια πιο ολιστική προσέγγιση ζωής που προϋπήρχε κάποιους αιώνες» λέει τονίζοντας πως δεν έχει κάτι ενάντια στον Χριστιανισμό.
*Ο Ρομπ Μπράιντον είναι Ουαλός κωμικός γνωστός για μια σειρά από συμμετοχές στη βρετανική τηλεόραση. Για την καριέρα του στο σινεμά και την τηλεόραση έχει ανακηρυχθεί μέλος του Τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας. Ο συνοδοιπόρος του στο ταξίδι στην Ελλάδα, Στιβ Κούγκαν, αγγλικής καταγωγής ξεκίνησε την καριέρα του το ‘80, χαρίζοντας τη φωνή του σε σατιρικό σόου της βρετανικής τηλεόρασης με κούκλες.

Το 2013 συμμετείχε στη συγγραφή και την παραγωγή, στην ταινία «Philomena» για την οποία κέρδισε υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA, αλλά και τα Όσκαρ για το βραβείο σεναρίου και τη σκηνοθεσία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass