Αυτές είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Λάρισα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 11:01 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιουν 2020 18:21

Κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα το προσεχές καλοκαίρι στο πλαίσιο του προγράμματος

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει δύο σπουδαίες εκδηλώσεις -μια παράσταση χορού και Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου-, ενώ και το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα παρουσιάσει την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, με τις παραστάσεις να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο β’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης και στο Διαχρονικό Μουσείο.
Ετσι μπορεί η νέα -μετά τον κορονοϊό- πραγματικότητα να στερεί από τη Λάρισα το συνηθισμένο πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι της, αλλά η πόλη δεν θα μείνει άνυδρη από πολιτισμό. Η «Ε» παρουσιάζει σήμερα τις εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στη Λάρισα και έχουν ως εξής:
Ευριπίδου «Βάκχες» την Κυριακή 23 Αυγούστου στο β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι «Βάκχες» σε απόδοση από την «Ομάδα Χρώμα» και υπό τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Χατζή είναι μια σπουδή πάνω στο Requiem του György Ligeti και στο Requiem του Mozart. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Τζίνα Θλιβέρη/ Τειρεσίας-Χορός. Ηλέκτρα Καρτάνου/ Α, Β Αγγελιοφόρος-Χορός. Νίκος Μάνεσης / Διόνυσος-Χορός. Μαριάμ Ρουχάτζε / Κάδμος-Χορός (Μαντούρα, Βιολί). Κωνσταντίνος Χατζής/ Αγαύη (Πλήκτρα). Οι Βάκχες είναι η κατεξοχήν τραγωδία για το συλλογικό ασυνείδητο του διονυσιακού κόσμου. Ο Ευριπίδης ενορχηστρώνει αριστοτεχνικά την έλευση ενός νέου Θεού, ο οποίος διεκδικεί την αποδοχή και τη λατρεία σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει και να εξισορροπήσει τη ζωώδη με την έλλογη φύση του ανθρώπου.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου παράσταση χορού.
Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου την Πέμπτη και Παρασκευή 3-4 Σεπτεμβρίου στο β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σε μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι δύο εξαιρετικά μουσικά προγράμματα. Κάθε πρόγραμμα και ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι. Το πρώτο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και τον Πειραιά, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη θάλασσα. Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 8 σολίστες της ορχήστρας και 4 ερμηνευτές.
Α’ πρόγραμμα - Ταξίδι στον χρόνο με τις μουσικές της Σμύρνης και του Πειραιά
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο σε δύο πόλεις που έχουν σημαδέψει ολόκληρο τον ελληνισμό. Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας επί σκηνής με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσιάζει τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα και του πάθους έως την Πειραιώτικη σχολή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις των: Γιοβάν Τσαούς, Κώστα Σκαρβέλη, Δημήτρη Σέμση, Ογδοντάκη (Γιάννη Δραγάτση), Παναγιώτη Τούντα, Πρόδρομου Τσαουσάκη, Σπύρου Περιστέρη, Μάρκου Βαμβακάρη, Βαγγέλη Παπάζογλου, Βασίλη Τσιτσάνη κ.ά.
Β’ πρόγραμμα - Mare Nostrum, the voyage - Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα και Έρωτας στην ξενιτιά
Το δεύτερο πρόγραμμα της περιοδείας αποτελείται από δύο κύκλους. Ο Α’ κύκλος (Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα) είναι αφιερωμένος στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών. Στον Β’ κύκλο (Έρωτας στην ξενιτιά) το ταξίδι ξεκινά από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, φτάνει έως τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα φάντο της Πορτογαλίας και καταλήγει στην Ελλάδα τού χθες και τού σήμερα μέσα από τα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.
Θανάσης Αραμπατζής

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass