Εγκαινιάζονται οι «Ουρανογραφίες»

Η ΝΕΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 11:04

Πλημμυρισμένη από γαλάζιο η νέα εικαστική συλλογή του Λάμπρου Γιώτη κοινωνεί τις μύχιες ευαισθησίες του και αποτίει φόρο

τιμής στο ελληνικό μεγαλείο και φέρει τον τίτλο «Ο χώρος της Δημιουργίας-Ουρανογραφίες». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο καφέ «Arco» που βρίσκεται επί της οδού Φαρσάλων. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από την Παρασκευή 5 Ιουνίου έως και την Τρίτη 9 Ιουνίου. Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης
«Ο τίτλος «Ουρανογραφίες» είναι συμβολικός. Ζούμε σε μια χώρα που λούζεται από το γαλάζιο, λες και ο πάνσοφος δημιουργός δεν είχε άλλο χρώμα στην παλέτα του.

Ως επακόλουθο ο τίτλος της συλλογής υποδηλώνει την ανάγκη του ανθρώπου να φτάσει το υπερούσιο. Η προσέγγιση του ανερμήνευτου και του άγνωστου αφυπνίζουν μέσα μου μια μεταφυσική αγωνία που διαπερνά τις εικόνες. Είναι η προσπάθεια της ψυχής να υπερβεί το πραγματικό και να εισέλθει στα μυστήρια της δημιουργίας. Και αυτή όπως και όλες μου οι συλλογές μιλούν για τη σχέση μου με τη φύση, τη ζωή, την πατρίδα μου, την ιστορία μας, αλλά και τις αξίες και τους αγώνες του λαού μας. Καθημερινά συνομιλώ με τον ουρανό και φτιάχνω ουρανογραφίες. Μια όμορφη εικαστική προσέγγιση όπου κάθε πίνακας απεικονίζει ένα ποίημα. Όλα τα χρόνια πάντα έτσι δημιουργούσα! Μια διαλεκτική του φωτός».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass