ΔιαβάζουμΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2020 11:50

«Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ»
Douglas Adams
Ο γήινος Άρθουρ Ντεντ, από μία εντελώς απίθανη άθροιση απιθανοτήτων, βρίσκεται να ταξιδεύει μαζί με τον μπετελγεζιανό φίλο του, Φορντ Έσκορτ, που είχε ξεμείνει στη Γη.

Βέβαια, η Γη έχει ήδη κατεδαφιστεί από τον Βογγονικό Οικοδομικό Στόλο (με εντολή της Γαλαξιακής Πολεοδομίας), για να ανοίξει μια γαλαξιακή λεωφόρος υπερταχείας κυκλοφορίας. Κάτω από εντελώς απίθανες συνθήκες, ο Άρθουρ βρίσκεται πάνω στη «Χρυσή Καρδιά», διαστημόπλοιο Άπειρης Απιθανότητας, που μόλις είχε κλέψει ο Ζάφοντ Μπλήμπλιμπροξ, πρώην πρόεδρος της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και ξάδερφος του Φορντ Έσκορτ. Μαζί του ταξιδεύει η Τρίλιαν, ένα κορίτσι που είχε αφήσει ανικανοποίητα αισθήματα στον Άρθουρ, μια νύχτα σ ένα πάρτι στο Λονδίνο. Όλοι μαζί κατευθύνονται στον μυθικό πλανήτη Μαγραθέα... Σύντομα όμως θα ανακαλύψουν πως οι αχανείς εκτάσεις του Γαλαξία είναι εξαιρετικά παράξενες, θαυμαστές, αλλά και άκρως επικίνδυνες.

VIVLIO1

«Διάλογοι»
Κορνήλιος Καστοριάδης
Οι τέσσερις Διάλογοι, που συγκροτούν το αντικείμενο αυτού του βιβλίου, είναι συζητήσεις του Έλληνα φιλοσόφου με τον μαθηματικό Αλαίν Κον, τον ψυχαναλυτή Ζαν-Λυκ Ντοννέ, τον ποιητή Οκτάβιο Παζ και τον φιλόσοφο Φρανσίσκο Βαρέλα. Αποτελούν μαρτυρία, όχι μόνο της έντονης ενασχόλησης του Κορνήλιου Καστοριάδη με όλους τους τομείς της γνώσης, αλλά κυρίως της φιλοσοφικής αποφασιστικότητάς του να στοχάζεται οτιδήποτε μπορεί να νοηθεί. Αποτελούν, επίσης, και μια πρωτότυπη μαρτυρία, καθώς οι συνεντεύξεις αυτές προήλθαν αρχικά από ραδιοφωνικές εκπομπές, με όλους τους καταναγκασμούς και τους περιορισμούς που επέβαλλε αυτό, αλλά και με τον ενθουσιασμό, την έντονη πολεμική, τη συνενοχή και τη φιλία. Η σκέψη πλανάται ενίοτε σε ριψοκίνδυνους και απόκρημνους δρόμους που, κατά κάποιον τρόπο, σκοπό έχουν να «δοκιμάσουν» τον εκάστοτε συνομιλητή.

VIVLIO2

«Για τον Ερωτα»
Τσαρλς Μπουκόβσκι
Ποιήματα αφοπλιστικής ειλικρίνειας και αιχμηρού χιούμορ, γραμμένα με πηγαίο πάθος και συγκινητική ευθύτητα. Ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γράφει για τον έρωτα, τη λαγνεία και την επιθυμία σε πρώτο πρόσωπο, άλλοτε με σκληρότητα και κυνισμό, άλλοτε με ευαισθησία και τρυφερότητα, και σκιαγραφεί, έτσι, τις πολλαπλές εκδοχές του ερωτευμένου ανθρώπου.
Τα ποιήματά του, διασκεδαστικά ή όχι, συχνά παιγνιώδη, μιλούν για τη γοητεία του μυστηριώδους και το σεξ, την απόρριψη ή την αποδοχή από το αντικείμενο του πόθου, τον εγωισμό και τον ναρκισσισμό του ερωτευμένου υποκειμένου και, εν τέλει, για τη λυτρωτική δύναμη του έρωτα. Ποιήματα αποκαλυπτικά για τον άνθρωπο και τον λογοτέχνη Μπουκόβσκι -αναφέρεται σε αυτά στις ερωμένες και στους φίλους, μα και στην κόρη του και στη δουλειά του-, ο οποίος, με τον σπαρακτικά οικείο, στοχαστικό του τρόπο, ανάγει τον έρωτα σε πρίσμα υπό το οποίο βλέπει τον πλήρη ομορφιάς, αλλά και αγριότητας κόσμο, καθώς και τη δική του ευάλωτη θέση σε αυτόν.

VIVLIO3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass