Κατέβασε «ρολά» η παγκόσμια μουσική βιομηχανία

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 11:00

 «Μαύρο» έριξε χθες η παγκόσμια μουσική βιομηχανία συμμετέχοντας στον αγώνα εκατομμυρίων πολιτών

σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, με αφορμή και τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ. Στη συμβολική αυτή κίνηση συμμετείχαν και ελληνικές εταιρείες, τιμώντας τη μνήμη όχι μόνο του Φλόιντ αλλά και όλων των θυμάτων της ρατσιστικής βίας.
Ήδη πολλοί καλλιτέχνες, είτε τοποθετήθηκαν από τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε πήραν μέρος στις διαδηλώσεις. Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η Ριάνα που ανέφερε ότι «οι δικοί της άνθρωποι δολοφονούνται και λιντσάρονται μέρα με τη μέρα» και κοινοποίησε μία φωτογραφία του Τζορτζ Φλόιντ. Ο Jay-Z δεσμεύθηκε να «αγωνιστεί για τη δικαιοσύνη» και ζήτησε τη δίωξη όλων των αστυνομικών που εμπλέκονται στο συμβάν, ενώ και η Beyonce, με ανάρτησή της στο Instagram, έκανε έκκληση για δικαιοσύνη.
 «Συμπαραστεκόμαστε στη μαύρη κοινότητα», τονίζει στον λογαριασμό της στο Twitter η Universal Music, μέρος της Vivendi, στο οποίο προσθέτει και το προτρεπτικό hashtag #TheShowMustBePaused.  «Η λειτουργία της WMG δεν θα συνεχιστεί όπως συνήθως», έγραψε η Warner Records στον δικό της λογαριασμό. Στην ίδια δημοσίευση προσθέτει πως θα συμβάλει στο κίνημα για τα δικαιώματα Black Lives Matter και σε άλλες ομάδες που καταπολεμούν τη «φυλετική αδικία».
Σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό του, το Σαββατοκύριακο, ο CEO της Universal Λούσιαν Γκραίντζ τονίζει πως η εταιρεία συστήνει μία ειδική ομάδα για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον τομέα της κοινωνικής ένταξης και δικαιοσύνης. «Στεκόμαστε δίπλα στη μαύρη κοινότητα απέναντι σε όλους τους τύπους ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και βίας» ανέφερε η Columbia, η οποία, μεταξύ άλλων, κυκλοφορεί τις δουλειές των Beyonce, Pharrell Williams, Lil Nas X, Μπομπ Ντίλαν, Μπρους Σπρίνγκστιν και Αντέλ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass