Διεθνής συνάντηση θεάτρου ντοκιμαντέρ

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 11:05

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ συστάθηκε πριν λίγους μήνες, με σκοπό να δημιουργήσει έναν δυναμικό πόλο έρευνας,

καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάδειξης του θεάτρου ντοκιμαντέρ εντός κι εκτός Ελλάδας. Μέσα από τις δράσεις του επιδιώκει να φέρει τους δημιουργούς του σε γόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή, να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά ανερχόμενων καλλιτεχνών και να εξοικειώσει το κοινό µε αυτό το ιδιαίτερο είδος θεάτρου.
Από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), το ΔΔΘΝ προσκαλεί καλλιτέχνες, ερευνητές και όλους όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν το θέατρο ντοκιμαντέρ, να συμμετάσχουν/ παρακολουθήσουν τις δράσεις του, που οργανώνονται στους παρακάτω τρεις άξονες: “Meet the artist”: Έλληνες δημιουργοί του θεάτρου ντοκιμαντέρ συστήνονται μέσα από εισηγήσεις, ομιλίες και εισαγωγικά εργαστήρια, παρουσιάζοντας διαφορετικές πτυχές της δουλειάς τους.  “Stage on Screen”: Μια πρωτότυπη σειρά προβολών βιντεοσκοπημένων παραστάσεων ντοκιμαντέρ, παρουσία των δημιουργικών συντελεστών τους. Κάθε προβολή αποτελεί αφορμή για συζήτηση μεταξύ κοινού και συντελεστών, ανοίγοντας έναν γόνιμο χώρο ουσιαστικής γνωριμίας με το θέατρο ντοκιμαντέρ, τους πρωταγωνιστές του και τη διαδικασία δημιουργίας του. Οι προβολές οργανώνονται γύρω από τη θεματική «Τοπία του πραγματικού» και περιλαμβάνουν παραστάσεις που εμπνέονται από την έννοια της πόλης ή καταπιάνονται με συγκεκριμένες περιοχές – γειτονιές της Ελλάδας. “International Symposium on documentary theatre: narratives, approaches, ethics”: Το συμπόσιο φιλοδοξεί να τοποθετήσει την Ελλάδα στο επίκεντρο των δημιουργικών ζυμώσεων και ανταλλαγών γύρω από ένα ιδιαίτερο θεατρικό είδος, το οποίο γνωρίζει μια νέα άνθιση παγκοσμίως, επαναπροσεγγίζοντας τα περιεχόμενά του, τα αφηγηματικά του μέσα, τις μεθόδους και την κοινωνικοπολιτική του στόχευση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass