Προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 11:57

Τρία σενάρια επεξεργάζεται η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή της 61ης διοργάνωσης, που προγραμματίζεται 5-15 Νοεμβρίου 2020.


Το ιδανικό σενάριο θα είναι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο. Στις αίθουσες που βρίσκονται στο λιμάνι και στο Ολύμπιον. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι υπεύθυνοι που ξεκίνησαν την προετοιμασία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα προβληθεί ένας μικρότερος -από ότι συνήθως- αριθμός ταινιών, με περισσότερες προβολές ανά ταινία και θα δοθεί έμφαση στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα, στα αφιερώματα, στο κυρίως πρόγραμμα, ενώ θα παρουσιαστεί και το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.
Το Φεστιβάλ παράλληλα επεξεργάζεται τον σχεδιασμό μιας πρωτοποριακής, διαδραστικής και δυναμικής πλατφόρμας για την προώθηση, τη διάδοση, τη διάσωση και την αρχειοθέτηση του ελληνικού κινηματογράφου στην Ελλάδα και διεθνώς. Πρόκειται για ένα παλαιότερο σχέδιο του Φεστιβάλ που είχε τίτλο εργασίας Octopus Films. Οι παρούσες συνθήκες καθιστούν επιτακτική και αναγκαία την ολοκλήρωσή του.
Από την Τρίτη 16 Ιουνίου ξεκίνησε η υποβολή υποψήφιων ταινιών για το διεθνές πρόγραμμα του Φεστιβάλ, και η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση κινηματογραφικών σχεδίων στην Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Creative Europe – MEDIA. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στη σελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: www.filmfestival.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass