Οι πολύχρωμες... ιστορίες της Μαρίας Ζησοπούλου

Η έκθεση της Λαρισαίας εικαστικού θα αρχίσει να λειτουργεί από την προσεχή Παρασκευή

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2020 11:02

Λόγω της πρόγνωσης για δυσμενείς καιρικής συνθήκες η έκθεση της Μαρίας Ζησοπούλου

Color storiezz in black and white selfiezz αντί για σήμερα Δευτέρα θα αρχίσει τη λειτουργία της από την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου, με ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ. στον Κήπο του Κλίμαξ. Πολύχρωμα πρόσωπα σε ασπρόμαυρο φόντο, πρόσωπα που μέσα στην γκρίζα καθημερινότητα τον καιρό του εγκλεισμού απέκτησαν χρώμα από τη Λαρισαία εικαστικό Μαρία Ζησοπούλου (MAZi) που παρουσιάζονται στο project Color storiezz in black & white selfiezz (όπως είναι ο τίτλος του). Το project περιλαμβάνει σχεδόν διακόσιες σέλφι φωτογραφίες αντρών και γυναικών, φίλων και αγνώστων, Λαρισαίων και μη, επεξεργασμένες από την «ηλεκτρονική πινελιά» της εικαστικού Μαρίας Ζησοπούλου που είχαν κατακλύσει τα social media (#artvirus) κατά τη διάρκεια του αναγκαστικού εγκλεισμού (Μάρτιος/Απρίλιος 2020). Όπως είπε στην «Ε» η ιδέα προέκυψε τυχαία μέσα από ένα chat με φίλους, τους οποίους δεν βλέπει όλες αυτές τις ημέρες της απομόνωσης. Ανταλλάσσοντας selfies μεταξύ τους άρχισε να πειράζει τις φωτογραφίες στο κινητό, μεταμορφώνοντας τα πρόσωπα με χρώμα ανάλογα με τη διάθεση και τη φαντασία. Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια με τα colorstories και η διασπορά του #artvirus βάζοντας όλο και περισσότερους στο χρωματικό παιχνίδι.
Ως ζωγράφος και καθηγήτρια Εικαστικών στη Δημοτική Πινακοθήκη έχει συνηθίσει να αντλεί έμπνευση μέσα από την επαφή με τους ανθρώπους και την καθημερινότητα που την περιβάλλει. Το τελευταίο διάστημα όμως ο δημιουργικός οίστρος είχε κάπως ατονήσει, παρότι δεν άφηνε ημέρα να περάσει χωρίς να πιάσει το πινέλο. Από εδώ και πέρα όμως όπως φαίνεται θα έχει αρκετή δουλειά καθώς ήδη στο inbox της υπάρχει ουρά αναμονής.
Η ασπρόμαυρη σέλφι που έστελνε ο καθένας μετατρεπόταν σε μία «χρωματιστή ιστορία». H Μαρία Ζησοπούλου με την ιδιαίτερη εικαστική οπτική της και γραφή μετάλλαξε το «γκρίζο» της συγκεκριμένης περιόδου σε ένα χρωματικό σύμπαν με πρωταγωνιστές όλους εμάς, δημιούργησε έναν δίαυλο εικαστικής επικοινωνίας και ψηφιακού διαλόγου που τόσο όλοι μας είχαμε ανάγκη μέσα στην απομόνωσή μας.
Η παρουσίαση του project Color storiezz in black & white selfiezz... μέσω video προβολής και έκθεσης μιας σειράς φωτογραφιών στον φιλόξενο κήπο του Κλίμαξ έρχεται να μας υπενθυμίζει και να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης της τέχνης στη ζωή και στην καθημερινότητά μας ειδικά σε περιόδους κρίσεων, η τέχνη και οι προεκτάσεις της όχι μόνο μας δίνουν ελπίδα και δύναμη αλλά και χρώμα στη ζωή μας. Επιμέλεια: Μαρία Ζησοπούλου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass