Εικονικοί επισκέπτες στην καστροπολιτεία του Μυστρά

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 11:01

Στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της καστροπολιτείας του Μυστρά,

«με έναν εντελώς νέο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο», ανακοίνωσε ότι προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Το πρόγραμμα ανάδειξης του Μυστρά περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τον επισκέπτη, με την παρουσίαση της ζωής στο παλάτι, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών. «Θα παρουσιάζεται η βυζαντινή καθημερινότητα, από τη ζωή των αυτοκρατόρων και τη σχέση τους με τους δεσπότες, μέχρι την αμφίεση και τη διατροφή της περιόδου. Στόχος του προγράμματος είναι ο επισκέπτης να μπορέσει να κατανοήσει και να προσεγγίσει όλες τις εκφάνσεις της τελευταίας βυζαντινής περιόδου».  «Σκοπός του προγράμματος ανάδειξης του Μυστρά είναι ο επισκέπτης να αισθάνεται ότι συμμετέχει, ότι βιώνει ο ίδιος την εμπειρία μιας μέρας, μιας τελετής, όπως εκτυλισσόταν στον χρόνο λειτουργίας του ανακτόρου», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
 «Ο Μυστράς, μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα μεταφέρει, με επίκεντρο την αίθουσα του θρόνου στο Παλάτι των Δεσποτών, τη βυζαντινή καθημερινότητα και την ατμόσφαιρα της Αυλής με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις συμβατικές εκθέσεις που έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Είναι το αποτύπωμα και το όραμα των δεσποτών, των μελών των αυτοκρατορικών οίκων των Καντακουζηνών και των Παλαιολόγων, που το οικοδόμησαν ως σύμβολο της ηγεμονικής παρουσίας τους και της αυτοκρατορικής ιδέας. Το Παλάτι των Δεσποτών είναι ένας από τους χώρους, με τους οποίους το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόκειται να εγκαινιάσει μια νέα αντίληψη εκθεσιακής εμπειρίας για τον επισκέπτη».
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, η νέα έκθεση θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το 2023.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass