Ποιήματα όσο μια αναπνοή από την Ελένη Αναστασοπούλου

ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΧΑΪΚΟΥ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 11:50

Σε γνωριμία με τη συντομότερη μορφή ποιήματος παγκοσμίως μας καλούν οι εκδόσεις Θράκα, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Αναστασοπούλου με τίτλο «Χαϊκού». Τα ιαπωνικής φόρμας ποιήματα στη γέννησή τους περιέγραφαν εικόνες της φύσης

κι έδιναν στοιχεία για την εποχή του χρόνου μέσα σε 17 συλλαβές. Στη συνέχεια, η θεματολογία τους σταδιακά αποκτά μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην προσπάθεια να συλληφθεί η ρευστότητα και η προσωρινότητα της στιγμής, προκειμένου αυτή να διατηρηθεί αναλλοίωτη στην αιωνιότητα. Επειδή όμως οι λέξεις δεν είναι ποτέ αρκετές για να περιγράψουν μια στιγμιαία εμπειρία σε όλες τις διαστάσεις της, ο ποιητής του χαϊκού σκιαγραφεί μια ιδέα, αφήνοντας τον αναγνώστη να τη συμπληρώσει, όπως εκείνος νομίζει και νιώθει.
Σ’ αυτή τη λιτή όσο και περιεκτική μορφή ποίησης θα μας εισάγουν η Βάγια Γαλιού, φιλόλογος και ο ποιητής και δικηγόρος Αντώνης Ψάλτης, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα «Χαϊκού» της Ελένης Αναστασοπούλου, και θα διαβάσει μέρος αυτών η ηθοποιός Χρυσούλα Χρήστου, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου, στις 8 μ.μ στο Φρούριο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη Αναστασοπούλου κατοικεί στη Λάρισα. Έκανε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στις παιδαγωγικές επιστήμες, στη διοίκηση της εκπαίδευσης και στο κινηματογραφικό-τηλεοπτικό σενάριο, στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, σε διδακτικές, συμβουλευτικές και διοικητικές θέσεις. Μιλά τρεις γλώσσες: Ιταλικά, Αγγλικά, Ισπανικά. Γράφει κυρίως πεζά λογοτεχνικά κείμενα και παραμύθια. Κείμενά της υπάρχουν σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Αρθρογραφεί σε τοπικά και πανελλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά. Αγαπά τα ταξίδια και ιδιαίτερα στην Αφρική.
Βιβλία:
Κίκα και Ρίκα, Με σαπούνι και νερό πλένουμε χεράκια και αντίο μικροβιάκια, 2020
Ένα δώρο για τον παππού, Διάπλους, 2018 (υποψήφιο πρώτου βραβείου, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τμήμα IBBY)
Ο Μπαμπαγιούμ και οι καραμέλες, Διάπλους, 2016
Το σανταλάκι, Διάπλους, 2016
Δυσσάκος, Γαβριηλίδης, 2015
Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ, Διάπλους, 2014
Σκοτωμένο νερό, Γαβριηλίδης, 2013
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
Ανθολογία σύντομου διηγήματος, Γραφομηχανή, 2014
Οδός δημιουργικής γραφής, Οσελότος, 2012.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass