Οι «Διαχρονίες» κοντά στο κοινό της Αθήνας

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 11:54

Η έκθεση «Διαχρονίες» από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», άνοιξε ξανά για το κοινό, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, από τις 17

Ιουνίου. Η έκθεση αποτελεί έναν οργανικό διάλογο μεταξύ των πρωτότυπων εκθεμάτων από τις συλλογές του Μουσείου Λάρισας με έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών. Ακολουθώντας την αντίστοιχη χρονολογική διαδρομή που καλύπτουν τα εκθέματα, 52 σημαντικοί Έλληνες εικαστικοί, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Μουσείου και την επιμελήτρια της έκθεσης Ιρις Κρητικού, προτείνουν υπάρχοντα έργα τους ή δημιουργούν νέα σε συνομιλία με τα μόνιμα μουσειακά εκθέματα, με πρόθεση τον οργανικό διάλογο με αυτά, καθώς και την πιστοποίηση της έννοιας της «Διαχρονίας» που διατρέχει την ελληνική τέχνη τόσο θεματικά και τεχνικά, όσο και αισθητικά ή συμβολικά. Πρόθεση της επιστημονικής ομάδας και της επιμελήτριας αποτελεί η πολυσχιδής συνομιλία εμβληματικών εκθεμάτων, αλλά και μη εκτεθειμένων στη μόνιμη έκθεση αρχαίων αντικειμένων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά με αφορμή την έκθεση, με σύγχρονα εικαστικά έργα που αφηγούνται με τρόπους παράλληλους και εξίσου συναρπαστικούς την ανθρώπινη περιπέτεια στον χώρο και τον χρόνο. Η μεταφορά στην Αθήνα υλοποιήθηκε ως συνέργεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass