Πρόσκληση σε… τέχνη για Λαρισαίους εικαστικούς

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 11:55

Σειρά διαλόγων με νέους Λαρισαίους δημιουργούς, ξεκινά το Playhouse Livingroom στην Πατρόκλου, το οποίο διαθέτει χώρο εντός του καταστήματος για τη φιλοξενία εικαστικών έργων και εγκαταστάσεων. Η αρχή του έγινε με την εικαστική εγκατάσταση

«Chicken yard» των Λαρισαίων εικαστικών Αστέριου Λάσκαρη, Χρήστου Λάσκαρη και Δήμητρας Καλογήρου. Οι τρεις εικαστικοί δημιούργησαν ένα ιδιότυπο κοτέτσι στη μετακορονοϊού εποχή, με χάρτινες επιζωγραφισμένες κόκκινες κότες καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλεται η οπτική μας σε σχέση με τα πράγματα που μας περιβάλλουν. Όπως σημειώνουν οι επιμελήτριες της πρωτοβουλίας, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου και Μαρία Ζησοπούλου, οι δυσμενείς συνθήκες ενισχύουν την τέχνη, την ενδυναμώνουν. Η τέχνη ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας είναι ένα εργαλείο ίασης, μας ενώνει και μας προσφέρει ένα σημαντικό μέσο για να ξεκινήσουμε ποικίλους διαλόγους. Για τον λόγο αυτό καλούμε νέους Λαρισαίους δημιουργούς (τελειόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, Σχολών Φωτογραφίας και Γραφιστικής) να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για μια εικαστική post Covid 19 εγκατάσταση ποικίλων μέσων στον κενό χώρο #ArtplaySpace του Playhouse Livingroom στην Πατρόκλου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρότασή τους μαζί με το βιογραφικό τους στο artplayyard@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass