ΔιαβάζουμΕ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 11:00

«Το Δώρο»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
«Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς. Η Ζωή

η ίδια είναι Δώρο. Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς. «Το Δώρο» εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε. Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά, αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο».

«Τριλογία της Κούβας»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: PEDRO JUAN GUTIERREZ
Ο Pedro Juan Gutierrez μάς ξεναγεί στους δρόμους της Κούβας, τους ποτισμένους από ρούμι και αισθησιασμό. Κυνισμός, φτώχεια, εγκληματικότητα, αλλά και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, η φιλία και ο έρωτας ως ζωογόνος δύναμη συναντιούνται σε μία επίτομη έκδοση που θα σας ταξιδέψει. ΒΡΟΜΙΚΗ ΣΑΡΚΑ Κούβα. Δεκαετία του ‘60. Η επανάσταση θριαμβεύει και δύο συμμαθητές που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους γίνονται φίλοι. Ο Πέδρο Χουάν, αθλητικός και γεροδεμένος, με τον καιρό θα γίνει ένας γοητευτικός εραστής φιλήδονων γυναικών. Ο Φαμπιάν είναι ακριβώς το αντίθετο: ασθενικός, φοβητσιάρης και μύωπας, παίζει πιάνο και είναι ομοφυλόφιλος. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αυτό το μυθιστόρημα είναι γεμάτο αντιθέσεις: φως και σκιά, ζωντάνια και απελπισία, απόλαυση και καταπίεση.Ο ΕΡΩΤΑΣ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ - ΒΡΑΒΕΙΟ ALFONSO GARCIA-RAMOS Ο Πέδρο Χουάν, καταξιωμένος συγγραφέας πια, θα βρεθεί μακριά από την Κούβα, στην παγερή Σουηδία, ερωτοχτυπημένος με την Ανιέτα, της οποίας την αποστειρωμένη και απόλυτα οργανωμένη ζωή αναστατώνει. Πίσω, όμως, έχει αφήσει την Γκλόρια, ένα κορίτσι του δρόμου, μια μιγάδα, με πολύ έντονη ζωή, γεμάτη εμπειρίες και ιδιόμορφη φιλοσοφία. Δύο αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα. Η ΒΡΟΜΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ Γραμμένη με ρυθμό ιλιγγιώδη, κάπου ανάμεσα στην τροπική έξαψη και τη μαύρη απόγνωση. Η «Βρόμικη τριλογία της Αβάνας» είναι ένα μείγμα διηγημάτων ενορχηστρωμένων σαν μυθιστόρημα. Σκληρό, συγκινητικά και αληθινά, μας αποκαλύπτουν έναν αυθεντικό συγγραφέα.

«Αιρετικοί»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΠΑΔΟΥΡΑ
Το 1939, το πλοίο Σεντ Λούις, με πάνω εννιακόσιους Εβραίους που προσπαθούν να διαφύγουν από τη ναζιστική Γερμανία, ψάχνει ματαίως ένα λιμάνι της αμερικανικής ηπείρου να το δεχθεί. Τελικά, μετά την άρνηση όλων των χωρών στις οποίες απευθύνθηκε, το πλοίο επιστρέφει στην Ευρώπη, οδηγώντας τους περισσότερους από τους διωκόμενους στον θάνατο. Στα μέσα του 17ου αιώνα, ένας νεαρός Εβραίος που ζει στο Άμστερνταμ παίρνει την απόφαση να μαθητεύσει δίπλα στον Ρέμπραντ, αψηφώντας όλους τους κανόνες και τους νόμους της θρησκείας και της κοινότητάς του και ρισκάροντας τη ζωή του για το μεγάλο του πάθος: τη ζωγραφική. Το 2007, στη σύγχρονη Αβάνα, ο πρώην αστυνομικός Μάριο Κοντέ αρχίζει μια αναζήτηση που θα τον φέρει σε επαφή με τις αστικές φυλές των νέων της σημερινής Κούβας, έναν κόσμο εντελώς άγνωστο σε αυτόν, τον οποίο προσπαθεί να καταλάβει. Τι συνδέει όλες αυτές τις ιστορίες, όλες αυτές τις εποχές, όλους αυτούς τους τόπους; Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με έναν πίνακα (αυθεντικό Ρέμπραντ, μήπως;) που βγαίνει σε δημοπρασία στο σημερινό Λονδίνο;

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass