Παράσταση αλληλεγγύης για το νερό των Σταγιατών

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ EXPERIMENTO ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2020 11:43

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 21:15 το «Lemon», η βραβευμένη παράσταση της θεατρικής ομάδας Experimento, θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Σταγιάτες σε μια βραδιά αλληλεγγύης, με ελεύθερη είσοδο. Όπως υπογραμμίζουν τα μέλη της ομάδας:

«Υπάρχει ένα μικρό, όχι και τόσο συνηθισμένο, χωριό. Το λένε Σταγιάτες. Οι κάτοικοί του αντιστέκονται στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού που αναβλύζει από την τοπική πηγή. Ό,τι κάποιοι φαντασιώνονται να κλείνουν μέσα σε μπουκάλια με μετρήσιμο κέρδος, οι Σταγιατώτες το θέλουν ελεύθερο. Βλέπετε, η πηγή αυτή είναι η ύπαρξη του χωριού τους. Ταξιδεύουμε στις Σταγιάτες, όπως και τόσοι άλλοι καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων. Θα αφηγηθούμε την απίστευτη ιστορία του πιανίστα 1900 στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το νερό των Σταγιατών το αποκαλούν σαλονέρι: το νερό των τρελών. Η παράσταση, λοιπόν, είναι προς τιμήν αυτών των τρελών κατοίκων που προασπίζονται το δικαίωμα στο ελεύθερο νερό. Είμαστε μαζί τους».
Το έργο
Η ιστορία αφορά στη φανταστική ζωή του Ντάνι Μπούντμαν Τι Ντι Λέμον 1900, του σπουδαιότερου πιανίστα του κόσμου που γεννήθηκε πάνω σ΄ένα υπερωκεάνιο και δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά μέχρι το τέλος της ζωής του, ακόμη και όταν του δίνεται η ευκαιρία να γίνει διάσημος. Η γνωριμία του με τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ και η βαθιά τους φιλία, μάς μεταφέρουν στις δεκαετίες του ’20 και του ’30 σ’ ένα συγκινητικά ανθρώπινο ταξίδι στη μέση ενός jazz ωκεανού.
Ποιητικό πλάσμα, απόλυτα ευτυχισμένος, ταπεινός και μεγαλειώδης, ζει και αναπνέει με την ατελείωτη μουσική της ψυχής του στον μικρόκοσμο του Βιρτζίνιαν. Ο Χιλιαεννιακόσια επιλέγει συνειδητά τα περιορισμένα ογδόντα οκτώ πλήκτρα του κλαβιέ του, γιατί φοβάται το χάος των ανθρώπινων, αλόγιστων επιλογών σε μια στεριά δίχως αρχή και τέλος. Ταξιδεύει με τις ιστορίες των επιβατών, ψηλαφίζει τις εμπειρίες τους, αποκρυπτογραφεί τις σκέψεις τους και συνθέτει κομμάτι - κομμάτι τον απέραντο, εσωτερικό χάρτη του μυαλού του ζώντας ήρεμα και αρμονικά στην αγκαλιά της μάνας-θάλασσας.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Διασκευή, σκηνοθεσία, κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη, μετάφραση: Σταύρος Παπασταύρου, σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη, κατασκευή πιάνου: Θωμάς Μαριάς, κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου, technical manager: Λευτέρης Δούρος, γραφιστικός σχεδιασμός: Ανδρονίκη Τσαγκαράκου, φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης & Δημήτρης Μανής. Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας. Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Παραγωγή: Μελαχρινός Βελέντζας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass