Τηγανητά αυγά... στέλνουν μήνυμα

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 11:01

Περπατώντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το βλέμμα σηκωμένο ψηλά,

αντικρίζει κανείς εικόνες από γκράφιτι σε τοίχους κτιρίων με λογής λογής σχέδια και μηνύματα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που περπατούν συνεχώς με το κεφάλι σκυμμένο πάνω από μια οθόνη κινητού... Σ’ αυτούς «απευθύνονται» τα... τηγανητά αυγά «μάτια», που υπάρχουν σε διάφορα πεζοδρόμια στο κέντρο, στη Βασ. Όλγας, αλλά και σε άλλα τυχαία σημεία της πόλης. Μια αναπάντεχη συστάδα από γκράφιτι με κεντρικό «ήρωα» το τηγανητό αυγό που αιφνιδιάζει ευχάριστα!
 «Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, κάτι που θα απευθύνεται ειδικά σε αυτούς που προχωράνε με σκυμμένο κεφάλι επειδή κοιτούν το κινητό τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός της εικαστικής αυτής παρέμβασης, η «egg on your way», και εξηγώντας το κίνητρό της σημειώνει: «Είναι ωραίο να ακούω κάποιους να το συζητάνε και την άλλη μέρα εντελώς τυχαία να δουν και κάτω από το σπίτι τους ένα τηγανητό αυγό.

Επίσης, πιστεύω ότι οποιαδήποτε τυχαία ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τέχνη. Ναι, ακόμα και ένα τηγανητό αυγό!», λέει και περιγράφει πώς «γεννήθηκε» η ιδέα.  «Ξεκίνησα να κάνω γκράφιτι με άλλο ψευδώνυμο το 2008. Φέτος ήθελα να κάνω κάτι άλλο χωρίς απλώς να γράφω ένα ψευδώνυμο επειδή κατάλαβα ότι μπορεί αυτό να περνάει απαρατήρητο», τονίζει η «egg on your way», που μάλλον πέτυχε το στόχο της. «Με αυτό στο μυαλό, ένα ζωγραφισμένο αυγό στον δρόμο σίγουρα κινεί την περιέργεια και σε αυτούς. Μου αρέσει πολύ να βγάζω φωτογραφίες. Οπότε το πού θα ζωγραφίσω τα αυγά κρίνεται από το πού θα ταίριαζαν στη φωτογραφία», επισημαίνει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass