Φαντασία, λογοτεχνία και διάστημα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 13 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 11:36

Από την ελληνική μυθολογία, τη φανταστική λογοτεχνία και την εξέλιξή της στην επιστημονική φαντασία, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει τη δημιουργία του κόσμου, την ύπαρξη ζωής σε αυτόν πέρα από το είδος του και να τον εξερευνήσει. Πλανήτες,

αστέρια, δορυφόροι και στη μέση ένας λαμπρός ήλιος. Ένα ταξίδι στο διάστημα είναι ένα ταξίδι του μυαλού και της φαντασίας ή ένα προγραμματισμένο ταξίδι για το μέλλον; Ο χρόνος θα το δείξει…
Συνεχίζοντας στη θεματική ενότητα με επίκεντρο τα ταξίδια, στο 16ο και τελευταίο εργαστήριο του προγράμματος «ΑλλάΖω Σελίδα… από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι» που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και συμμετέχει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο διάστημα και να πειραματιστούν με την κατασκευή δορυφόρου.
Όπως ενημερώνει η Δημοτική Πινακοθήκη, η δήλωση συμμετοχής γίνεται με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης edimovivlio@hotmail.gr με το όνομα των παιδιών που θα συμμετάσχουν, ηλικίας από 9 έως 13 ετών. Στη συνέχεια η βιβλιοθήκη αποστέλλει το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία, στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.
Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να βγάλουν φωτογραφία τον δορυφόρο τους και να τη στείλουν στη βιβλιοθήκη, προκειμένου να αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass