Μουσεία στην εποχή του TikTok

ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΧΙΠ ΧΟΠ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 11:37

Εν μέσω πανδημίας, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία για την Αναγέννηση, η Πινακοθήκη Uffizi στη Φλωρεντία, επιχειρεί να μετατραπεί σε έναν χώρο, τον οποίο οι Ιταλοί έφηβοι θα θελήσουν να εξερευνήσουν. Έτσι πριν λίγους μήνες ανήρτησε το πρώτο

της βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο TikTok. Στη διαχείριση του λογαρισμού βρίσκεται η 35χρονη Ilde Forgione, η οποία υποστηρίζει πως «κάποιες φορές πρέπει να προσφέρεις στους ανθρώπους μια διαφορετική οπτική, κάτι που να λέει η τέχνη δεν είναι βαρετή, η τέχνη δεν είναι κάτι που απλά το μαθαίνεις στο σχολείο. Είναι κάτι που μπορείς να ανακαλύψεις μόνος σου».
Η πινακοθήκη Uffizi δεν είναι η μόνη και τουλάχιστον άλλα δέκα μουσεία την έχουν ακολουθήσει. Το Rijksmuseum του Άμστερνταμ ξεκίνησε τον Απρίλιο, το Prado στη Μαδρίτη άνοιξε λογαριασμό στις αρχές του μήνα και το MoMA είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.
Μέχρι πρόσφατα, το Uffizi δεν είχε δώσει σχεδόν καμία έμφαση στα social media. Η επίσημη ιστοσελίδα του άνοιξε το 2015 και έως τον φετινό Μάρτιο, οπότε το Μουσείο έκλεισε λόγω πανδημίας, δεν είχε καν επίσημη σελίδα στο Facebook. «Ήμασταν στη λίθινη εποχή» παραδέχεται ο διευθυντής του Μουσείου Eike Schmidt, μιλώντας στους New York Times.
Οι χρήστες της πλατφόρμας φαίνεται να ανταποκρίνονται και από τις 28 Απριλίου μέχρι σήμερα ο λογαριασμός έχει συγκεντρώσει 25.000 followers. Στις 12 Ιουνίου, μια Ιταλίδα influencer του TikTok, η Martina Socrate, έκανε livestream από τον λογαριασμό του μουσείου που μέτρησε 60.000 views. Το TikTok θέλει να τονώσει την παρουσία των μουσείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και προσωπικοτήτων στην πλατφόρμα. Τον Απρίλιο ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου 50 εκατομμυρίων δολαρίων για χορηγίες σε ομάδες που θα φροντίσουν για ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass