«Τα σαγόνια του καρχαρία» στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ «OPEN AIR RETRO CINEMA»

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2020 11:00

Στο πλαίσιο των προβολών «Open Air Retro Cinema» το Playhouse Atelier

προβάλλει μεθαύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου (ώρα έναρξης 9.45 μ.μ.), στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας τη θρυλική ταινία αγωνίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Τα σαγόνια του καρχαρία» (1975), με ελεύθερη είσοδο. Σε ένα μικρό νησί των ΗΠΑ, το Amity, λίγες μέρες πριν την 4η Ιουλίου, ημέρα εθνικής εορτής των Αμερικανών, μια νεαρή γυναίκα δέχεται επίθεση από έναν τεράστιο λευκό καρχαρία. Για καθαρά οικονομικούς λόγους, καθώς το βασικό εισόδημα των κατοίκων της περιοχής στηρίζεται στον θερινό τουρισμό, η απειλή του μεγάλου λευκού καρχαρία πρέπει να μείνει κρυφή. Έτσι, παρά την αναστάτωση των ανθρώπων που πληροφορούνται το τραγικό συμβάν, οι ανυποψίαστοι τουρίστες συνεχίζουν τις διακοπές τους κολυμπώντας στα βαθιά νερά του ωκεανού όπου κινείται ο λευκός καρχαρίας.
Όταν όμως τα θύματα που βρίσκουν τραγικό και επώδυνο θάνατο από τα σαγόνια του πεινασμένου καρχαρία αρχίζουν να πληθαίνουν, ο αρχηγός της Αστυνομίας του νησιού, Μάρτιν Μπρόντυ (Ρόι Σάιντερ), αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα για να προστατέψει τους παραθεριστές, αλλά και την ίδια του την οικογένεια. Μαζί με έναν πλούσιο και παθιασμένο με το επάγγελμα του ωκεανολόγο, τον Ματ Χούπερ (Ρίτσαρντ Ντρέιφους) και με τον “θαλασσόλυκο” Κουίντ (Ρόμπερτ Σο), θα σαλπάρει με ένα ψαροκάικο, προκειμένου να εξοντώσουν τον φονικό καρχαρία...
Όταν οι υπεύθυνοι της Universal ενέκριναν τη μεταφορά του βιβλίου του Πίτερ Μπένσλεϊ στον κινηματογράφο από τον νεαρό (μόλις 28 χρονών) και άσημο τότε σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, σίγουρα δεν φανταζόντουσαν ότι επρόκειτο να δημιουργηθεί μια ταινία “φαινόμενο”. Η εμπορική επιτυχία του «Jaws» ήταν τεράστια, καθώς οι εισπράξεις της στο αμερικανικό Box Office ξεπέρασαν τα 100.000.000 δολάρια, μένοντας στην ιστορία του Hollywood, αλλά και γενικότερα του κινηματογράφου, ως το πρώτο “blockbuster”. Μέχρι σήμερα οι εισπράξεις της ταινίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αγγίζουν το ποσό των 470 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass