Πλούσιο το πρόγραμμα του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 11:03

Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκαν να το αναβάλουν κι έτσι το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ξεκινά κανονικά στις 18 Ιουλίου με μια μεγάλη συναυλία στο αρχαίο θέατρο του Δίου.
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στη σελίδα του Φεστιβάλ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, αναφέρει ότι «παρά τα ανυπέρβλητα σε πολλές περιπτώσεις εμπόδια, έχουμε εξασφαλίσει το πληρέστερο πρόγραμμα μεταξύ όλων των φεστιβάλ της χώρας», ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνει γνωστό στις 8 Ιουλίου. «Επί σαράντα οκτώ συναπτά έτη το Φεστιβάλ Ολύμπου δίνει το παρόν του στα πολιτιστικά πράγματα της Πιερίας. Ούτε τα γεγονότα του ’74, ούτε η επιστράτευση, στάθηκαν ικανά να το ματαιώσουν. Καλοκαίρι στην Πιερία, χωρίς φεστιβάλ, είναι σαν τη λίμνη χωρίς νερό. Δεν τολμήσαμε να κάνουμε καν σκέψη για ματαίωση του 49ου Φεστιβάλ. Σίγουρα μας απασχόλησαν οι δυσκολίες που θα συναντήσουμε, ποτέ όμως η ματαίωση.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και αυτό το ταξίδι, με ασφάλεια, με καλή πραμάτεια στις βαλίτσες μας και πολύ διάθεση», δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, αρχαιολογικές ομιλίες και περιπάτους. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα γίνουν στο αρχαίο θέατρο του Δίου, λόγω της μεγάλης χωρητικότητάς του, αλλά και των συνθηκών ασφάλειας που διαθέτει. Το θέμα της αφίσας σχεδίασε ο ζωγράφος Θανάσης Καραμήτας κι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που αυτό είναι ζωγραφικό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η αφίσα του Φεστιβάλ Ολύμπου είχε κάποιο αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο πρότεινε ο καθηγητής Αρχαιολογίας, πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης και επί σειρά πολλών ετών ανασκαφέας του Δίου, Δημήτρης Παντερμαλής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass