Η τέχνη ανήκει στα θρανία

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 11:05

«Μάρτυρες» της διαδικασίας γέννησης ενός εικαστικού έργου έγιναν χθες οι Λαρισαίοι

που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας στην Κεντρική πλατεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας για την κατάργηση των μαθημάτων της καλλιτεχνικής παιδείας από τις τάξεις του Λυκείου. Θέλοντας να αφυπνίσουν αλλά και να παροτρύνουν το κοινό να στηρίξει το αίτημα των εκπαιδευτικών των εικαστικών μαθημάτων, τα μέλη του σωματείου δημιούργησαν εφήμερα εικαστικά έργα τέχνης.
Όπως σημείωσαν σε σχετική ανακοίνωση «η τέχνη είναι ανθρώπινο δικαίωμα που αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας το αφαιρεί από χιλιάδες έφηβους της χώρας. Ο τόπος όπου από τα σπλάχνα του έφερε ένα μεγάλο μέρος του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, σκοτώνει την παραγωγή τέχνης των νέων μυαλών, κάνοντας έξωση στη διδασκαλία των τεχνών από μια ολόκληρη ηλικιακή βαθμίδα που βρίσκεται σε οργασμό κριτικής σκέψης.

Τα μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας είναι απαραίτητα για τους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε σχολές όπως η Αρχιτεκτονική, η Καλών Τεχνών κτλ. Να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας συνολικά 1154 μαθητές της Α’ και Γ’ Λυκείου επέλεξαν και παρακολούθησαν μαθήματα της καλλιτεχνικής παιδείας, για το έτος 2019-2020. Η τέχνη ανήκει σε όλους και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να τη διδαχθούν». Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας για την κατάργηση των μαθημάτων της τέχνης που συντονίζεται από την Ένωση Εικαστικών Μαθημάτων, την ΟΛΜΕ, και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass