Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Θέατρο Τεχνών «σπάει» την πολιτιστική καραντίνα

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΝΤΙΚΟΥΛΗ «ΟΙ ΚΑΡΑΝ-ΜΠΙΝΑΤΟΙ»

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 11:06

Από το «Θέατρο Χοροστάσι» στην Κρανιά Ολύμπου ξεκινά η καλοκαιρινή

περιοδεία του «Θεάτρου Τεχνών» την Παρασκευή 17 Ιουλίου με τη σύγχρονη μουσική επιθεώρηση: «Οι Καραν-μπινάτοι» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Στέλιος Ντικούλης. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες με αφορμή την παράσταση, ο κ. Χρήστος Δημητριάδης εκ μέρους του «Θεάτρου Τεχνών» ανέφερε: «Το Θέατρο Τεχνών Λάρισας, μετά την πανδημία του κορονοϊού, δίνει τη δική του πολιτιστική απάντηση. Ετοιμάσαμε μια επιθεώρηση, τηρώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσφέροντας το γέλιο και μια ευχάριστη θεατρική νότα, στο θεατρόφιλο κοινό. Υπάρχει ενθουσιασμός στους συντελεστές και είμαστε σίγουροι, πως οι Καραν-μπινάτοι, θα προσφέρουν άφθονο γέλιο».
Από την πλευρά του, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Στέλιος Ντικούλης τόνισε: «Η επιθεώρησή μας ακολουθεί τις πιστές επιταγές της κωμωδίας. Είναι ένα πολύ δύσκολο θεατρικό είδος, κοιτάζουμε την ουσία του θεατρικού λόγου, αποφεύγοντας κάθε χυδαιότητα ή τις βωμολοχίες που πολλοί χρησιμοποιούν στις επιθεωρήσεις. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με ταλαντούχους, εξαιρετικούς ηθοποιούς, με τους οποίους έχουμε βρει το «συντακτικό» και τον παλμό της παράστασης. Σας περιμένουμε να διασκεδάσετε μαζί μας, σε ένα δίωρο σάτιρας, με τραγούδι και χορό».

Η παράσταση
Πρόκειται για έξι επίκαιρα ξεκαρδιστικά Θεατρικά νούμερα, όπου δώδεκα καταπληκτικοί γνώριμοι τύποι του σήμερα, σατιρίζουν με ευχάριστη διάθεση και πολύ έξυπνο χιούμορ όλα όσα πρωτόγνωρα και περίεργα βιώσαμε στη διάρκεια της καραντίνας. Την υπέροχη μουσική και τα τραγούδια επιμελήθηκαν οι: Έλενα Γράβαλου, Θέμης Σαμαντζής. Κοστούμια: Βάνα Καταραχιά, ήχος και φως: Θάνος Φλωράς, χορογραφίες: Αναστασία Κελέση, σκηνικά: Θέατρο Τεχνών, video: Χρήστος Δημητριάδης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Ντικούλης, Βασίλης Καρμίρης, Εύα Τριανταφύλλου, Ανδρέας Ζυγογιάννης, Βάνα Καταραχιά, Βασιλική Δούφα και Έλενα Γράβαλου.
Οργανισμοί Δήμων και Φεστιβάλ που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν την παράσταση και στην πόλη τους, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη προγραμματισμού κ. Βάνα Καταραχιά στο 2410-534.313.


Το πρόγραμμα
- Το πρόγραμμα των δέκα πρώτων παραστάσεων της περιοδείας έχει ως εξής:
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 17 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020: «ΘΕΑΤΡΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» Κρανιά Ολύμπου.
- ΣΑΒΒΑΤΟ: 18 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020: «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΖΟΥΛΑΣ» Λίμνη Πλαστήρα.
- ΚΥΡΙΑΚΗ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020: «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΗΤΗΣ»- «Τοπική Κοινότητα» & «Μορφωτ. Σύλλογος».
- ΔΕΥΤΕΡΑ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 ΚΑΡΔΙΤΣΑ.
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 24 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ» Αγιά Λάρισας.
- ΣΑΒΒΑΤΟ: 25 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 «ΘΕΑΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» Βελίκα.
- ΚΥΡΙΑΚΗ: 26 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ» Αμπελάκια Λάρισας.
- ΔΕΥΤΕΡΑ: 27 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 «ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟ» ΤΡΙΚΑΛΩΝ Τρίκαλα.
- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 31 ΙΟΥΛΙΟΥ-2020 «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΣΚΛΗΘΡΟΥ» Σκλήθρο.
- ΣΑΒΒΑΤΟ: 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-2020 «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΑΝΗΣ» «Tunel Festibal-2020».