Εκθεση αφίσας «Ennio Posterized»

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 11:03

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση

κινηματογραφικής αφίσας με τίτλο «Ennio Posterized» στον εξωτερικό χώρο «Speak Easy» του Kubrick - Pure club social στην πλατεία Ταχυδρομείου (στη Λάρισα) την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στις 20:30. Η έκθεση είναι προς τιμήν της μνήμης του σπουδαίου Ιταλού μαέστρου που πέθανε πρόσφατα αφήνοντας πίσω του χιλιάδες μελωδίες.
Στην έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζονται 40 κινηματογραφικές αφίσες από ταινίες τις οποίες έχει επενδύσει μουσικά ο εμβληματικός μαέστρος, από το αρχείο του Συλλόγου και συγκεκριμένα του προέδρου Κωνσταντίνου Παπακώστα, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αναγκαστικού εγκλεισμού τον Μάρτιο/Απρίλιο 2020 «ανακάλυψε» στα αρχεία του το υλικό της παρούσας έκθεσης.
Οι κινηματογραφικές αφίσες της έκθεσης, άρρηκτα συνδεδεμένες με μια γνήσια και ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, ενθυλακώνουν πολύ χαρακτηριστικά το θέμα, την ιστορία, τον τόνο, τους πρωταγωνιστές, το στυλ αλλά και τη μουσική επένδυση του Ennio Morricone σε μία και μόνο εικόνα, γι’ αυτό τον λόγο και είναι τόσο επιδραστικές. Μετουσιώνονται σε σημείο αναφοράς της ταινίας με το κοινό της και με έντονη εικαστικότητα και υψηλή αισθητική αποτυπώνουν αριστουργηματικά πλάνα από τις ταινίες αναδεικνύοντας την εικονογράφηση σε μορφή τέχνης.
Θα παρουσιαστεί μία επιλογή από σπάνιες αφίσες από ταινίες όπως οι παρακάτω, «Cosa Avete Fatto a solange?», «La cugina», «Teorema», «Wolf», «The Thing» κ.ά.
Η μουσική του Ennio Morricone ήταν και πάντα θα είναι ένας τρόπος σκέψης, μία στάση ζωής, μια φιλοσοφία. Βασικός σκοπός του Συλλόγου είναι η προώθηση ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό της μουσικής του, της σημαίνουσας προσωπικότητάς του, της φιλοσοφίας του.
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουλίου - 16 Σεπτεμβρίου 2020.
Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass