Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Απομόνωση» αφύπνισε συναισθήματα

ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 11:04

Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση- performance αφιερωμένη

στη δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση, τον φόβο και τις ανησυχίες που βιώνει ο άνθρωπος στις μέρες μας, παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Αυλή του Μύλου. Η γνωστή Λαρισαία παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτιδα Δήμητρα Τσουκαρέλα, στην οποία και ανήκει η σύλληψη και δημιουργία του έργου με τίτλο “Απομόνωση – Isolation”, χειροκροτήθηκε με θέρμη από το κοινό της Λάρισας. Η φωνή, η κίνηση και ο λόγος έδεσαν αρμονικά. Στο έργο, τα φώτα (light instalation) και το video projection mapping χάρισαν μια διαφορετική διάσταση και μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αφυπνίζοντας τον συναισθηματικό κόσμο του/της θεατή.
Σε αυτό το είδος θεάτρου σβήνουν ομαλά τα σύνορα ηθοποιού και θεατή. Η σχέση τους είναι ένας άμεσος αδιάκοπος αγώνας βαθιάς σκέψης. Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια–ερμηνεύτρια, Μαργαρίτα Τσουκαρέλα, ερμήνευσε τραγούδια του Nat King Cole, John Lennon, Eden Ahbez και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι το οποίο έχει γράψει η ίδια, αποκλειστικά για την παράσταση “Απομόνωση – Isolation”.
Η παράσταση διανθίστηκε με κείμενα από τα Ημερολόγια του Φραντς Κάφκα, της Άννας Φρανκ και διάφορα ποιήματα και αποσπάσματα από Έλληνες (Πεντζίκης, Βιστωνίτης) και Γάλλους ποιητές (André Lafon, Pierre Seghers).