Η μουσική συναντά τη φύση στο Θέατρο Αλώνι

ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 11:06

Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνουμε φέτος, το Φεστιβάλ

στο Θέατρο Αλώνι, αφού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του κοινού και των καλλιτεχνών, τροποποιεί το αρχικό πρόγραμμά του και διοργανώνει τρεις εξαιρετικές μουσικές βραδιές. Αρχικά, φιλοξενεί τέσσερις ιδιαίτερους σολίστ πιάνου υψηλής δεξιοτεχνίας, στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον θεσμού «Piano στο Αλώνι» στις 7 και 8 Αυγούστου.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου και πρώτη μέρα του διημέρου φεστιβάλ Piano στο Αλώνι, ο Δημήτρης Χρυσανθακόπουλος, νεαρός σολίστ διακεκριμένος ήδη σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα ανοίξει το πρόγραμμα με επιλογές από τον Tsaikovsky και Handel. Στη συνέχεια θα αναλάβει o υπερβιρτουόζος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ με έργα των Rubinstein, Debusy, Granados. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με την υπερβατική μεταγραφή του Franz Liszt πάνω σε θέματα από την Όπερα «Ρομπέρτος ο διάβολος» του Giacomo Meyerbeer.  Στις 8 Αυγούστου το φεστιβάλ συνεχίζεται με ένα μοναδικό πρόγραμμα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σπουδαίες προσωπικότητες του είδους, με κορυφαίο τον γνωστό στο ευρύτερο κοινό Χρίστο Παπαγεωργίου και τη μοναδική Τζένια Μανουσάκη. Δύο σολίστ υψηλής δεξιοτεχνίας, που θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά με έργα των Bach, Tsaikovsky και List. Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου θα παίξει τις Παραλλαγές του «Στο Περιγιάλι το κρυφό» του Θεοδωράκη – Παπαγεωργίου- ένα από τα πιο πολυπαιγμένα πιανιστικά έργα Έλληνα συνθέτη των τελευταίων ετών το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης έχει περιγράψει ως «Αριστούργημα που θα μείνει στην Ιστορία». Eπαναλαμβάνεται συνεχώς από το 2010 που έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο. Ο συνθέτης και πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου θα προλογίζει τα σολιστικά κομμάτια -και όχι μόνον- όλων των ερμηνευτών του διημέρου.
Το πρόγραμμα του θεάτρου Αλώνι ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Αυγούστου με τη Σαβίνα Γιανάτου, τον Κώστα Βόμβολο και τον Γιάννη Αλεξανδρή (Primavera en Salonico). Με αφετηρία κομμάτια από τα ελληνικά νησιά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία, Σικελία, Σαρδηνία, Αλβανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη κ.ά.) δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο που άλλοτε στηρίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγεται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Είσοδος 10 ευρώ . Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην τελευταία συναυλία, όσοι από τους θεατές επιθυμούν να έρθουν με μια εύκολη πεζοπορία προς το θέατρο μέσα από το παραδοσιακό καλντερίμι που ενώνει τα χωριά του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Γεωργίου θα απολαύσουν μια μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή μέσα στην πλούσια φύση του Πηλίου. Το καλντερίμι αυτό, παραδοσιακά χρησίμευε στο πέρασμα των αιώνων για εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Σε εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίου είναι υποχρεωτική με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό Εθνική Τράπεζα αρ. λογαριασμού
GR9301101090000010944040251
(ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΛΩΝΙ). Μετά την κατάθεση πρέπει να γίνει αποστολή μηνύματος στο email
theatroaloni95@gmail.com όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία εκδήλωσης, ο αριθμός ατόμων, το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο (max 4 άτομα ανά ομάδα θεατών). Πληροφορίες: 6973-339.142, 2428-094.211 (ώρα άφιξης 8 μ.μ., ώρα έναρξης 9.μ.μ.).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass