Ο Λαρισαίος Γ. Τσιαρδάκας σε μια συναυλία επί… Χόρτου

ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝ. ΣΤΡΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ ΠΗΛΙΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. HERMINE POPPELLER

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 11:00
Ο Γιώργος Τσιαρδάκας, η Βασιλική Καραγιάννη και ο Αναστάσιος Στρίκος Ο Γιώργος Τσιαρδάκας, η Βασιλική Καραγιάννη και ο Αναστάσιος Στρίκος

Στο θερινό ενδιαίτημα των θεών, το Πήλιο, εκεί που οι δασύφυλλες πλαγιές συναντούν το γαλάζιο της θάλασσας, πραγματοποιείται και φέτος, για 36η συνεχή φορά, το Φεστιβάλ Χόρτου από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Γιώργος Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου».

Σήμερα στις 9 μ.μ. μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορονοϊού, ο Λαρισαίος φλαουτίστας Γιώργος Τσιαρδάκας θα συμπράξει με τη σοπράνο της Λυρικής Σκηνής κ. Βασιλική Καραγιάννη και τον πιανίστα και μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο σε ένα κονσέρτο με τον τίτλο «Nachtlied» (Νυχτερινό Τραγούδι), στην αίθουσα «Γιώργος Χατζηνίκος» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγγελίνη - Χατζηνίκου. Στη συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού των 25 χρόνων της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα θα παρευρίσκεται και η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Hermine Poppeller, ενώ θα ακουστούν άριες και lieder συνθετών από την Αυστρία και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι συντελεστές της συναυλίας μίλησαν στην «Ε» για το κονσέρτο, με τη σοπράνο της Λυρικής Σκηνής κ. Βασιλική Καραγιάννη να σημειώνει ότι «Σ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε λόγω κορονοϊού καταφέραμε να βρούμε ημερομηνίες και να οργανώσουμε το σημερινό κονσέρτο. Όλα τα φεστιβάλ έχουν τη δική τους χάρη, τη δική τους ομορφιά και βάζουν το δικό τους καλλιτεχνικό λιθαράκι, αλλά αυτό εδώ στο Χόρτο είναι σαφώς διαφορετικό, αφού είναι άλλο να κάνεις μια παράσταση ολόκληρη με τα κουστούμια και τα σκηνικά και άλλο να κάνεις ένα κονσέρτο. Το απολαμβάνουμε όμως γιατί είναι καλοκαίρι, οι καλλιτέχνες είναι πολύ πιο χαλαροί, αφού κάνουμε τις πρόβες μας με τα μαγιό μας και τις σαγιονάρες μας, ωστόσο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα δεν έχει να ζηλέψει κάτι ποιοτικά από αυτό μιας παράστασης της Λυρικής, γιατί οι συνθήκες προετοιμασίας μπορεί να είναι πιο χαλαρές, αλλά η αφοσίωση και η απαίτηση από τον εαυτό μας για το καλύτερο αποτέλεσμα δεν είναι μικρότερη».
Με τη σειρά του ο Λαρισαίος φλαουτίστας Γιώργος Τσιαρδάκας θα σημειώσει ότι «Το να πραγματοποιεί κανείς μια συναυλία στο Φεστιβάλ Χόρτου είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή. Ο τόπος, οι χώροι των συναυλιών, όσοι έρχονται να παρακολουθήσουν μία συναυλία ή παράσταση, όλα αυτά μαζί, συντελούν στο να γεννηθούν οι ιδανικές συνθήκες ώστε οι καλλιτέχνες να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή της συναυλίας.
Φυσικά δεν θα ήταν τίποτε ίδιο αν ο σπουδαίος πιανίστας, μαέστρος, δάσκαλος, εγώ θα πω και Άνθρωπος, Γιώργος Χατζηνίκος, δεν είχε κάνει την αρχή το 1984, μαζί με την αδερφή του Πία Αγγελίνη - Χατζηνίκου. Δυστυχώς, προσωπικά πρόλαβα πολύ λίγο να τον γνωρίσω, αλλά λαμβάνω πολλά από ανθρώπους που έζησαν και μεγάλωσαν ως μαθητές του. Σε αυτούς λοιπόν, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, με πρώτο τον Νίκο Αδρασκέλα, ο οποίος συντονίζει και πραγματικά δίνει όλη του την ενέργεια στο να αντιμετωπίζει τις πολλές δυσκολίες, συνεχίζοντας έτσι να κρατά ζωντανό όλο αυτό το εγχείρημα που λέγεται ”Φεστιβάλ Χόρτου”. Μάλιστα φέτος, το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και το Υπουργείο Πολιτισμού συμβάλλουν σημαντικά στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.
Στη σημερινή συναυλία, στην οποία θα έχω τη χαρά να συμμετέχω μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον πιανίστα και μαέστρο Αναστάσιο Στρίκο, θα ακουστούν άριες και τραγούδια εμπνευσμένα από νυχτερινές εικόνες. Η συναυλία εκτός από το Φεστιβάλ, πραγματοποιείται και στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 25 χρόνων της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα».
Ο πιανίστας και συνθέτης Αναστάσιος Στρίκος που από το 2002 δραστηριοποιείται στην αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη, θα επισημάνει ότι «Έχω τη χαρά να συμπράξω με δύο αγαπητούς φίλους και εξαιρετικούς καλλιτέχνες, τη σοπράνο της Ε.Λ.Σ. Βασιλική Καραγιάννη και τον φλαουτίστα Γιώργο Τσιαρδάκα. Η συναυλία, που έχει τίτλο Nachtlied (Νυχτερινό Τραγούδι) και θέμα τη νύχτα και το όνειρο πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ιδρύματος Αγγελίνη Χατζηνίκου με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα. Η Βασιλική Καραγιάννη θα τραγουδήσει άριες από όπερες του Ντονιτσέτι, θα παίξουμε κάποια κομμάτια για πιάνο και φλάουτο και κομμάτια που θα παίξουμε και οι τρεις μαζί».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass