Στο φως σπάνια έργα τέχνης

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΙΓΧΑΜ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2020 11:00

Σπάνια έργα τέχνης, που ανήκουν στη συλλογή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν

για πρώτη φορά στο κοινό τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα των Ρέμπραντ, Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, Τιτσιάνο, Γιοχάνες Βερμέερ και Άντονι βαν Ντάικ μεταξύ άλλων που για πάνω από δύο αιώνες βρίσκονται στα πολυτελή διαμερίσματα του Μπάκιγχαμ. Μέχρι πρόσφατα οι μόνοι που μπορούσαν να τα απολαύσουν ήταν οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις και όσοι επισκέπτονταν, με οργανωμένες ξεναγήσεις, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά το ετήσιο άνοιγμά του στους πολίτες, κάθε καλοκαίρι. Τώρα, «μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές έργων τέχνης παγκοσμίως», όπως αναφέρει ο Guardian, αναμένεται να εκτεθεί για πρώτη φορά. Η μετακίνησή τους είναι ούτως ή άλλως επιβεβλημένη, καθώς θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτρολογικού και του υδραυλικού δικτύου του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. «Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία», αναφέρει ο Desmond Shawe-Taylor, υπεύθυνος για τη βασιλική συλλογή. Έτσι, από τον Δεκέμβριο, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τη μόνη συλλογή 35 έργων του Γιοχάνες Βερμέερ στον κόσμο, αλλά και δύο πίνακες του Ρέμπραντ, ανάμεσά τους και το «The Shipbuilder and his Wife», ένα έργο του 1633 που λέγεται ότι είναι ο αγαπημένος πίνακας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Shawe-Taylor κάνει λόγο για ένα εντυπωσιακό έργο. «Το δέρμα των δύο ηλικιωμένων αποδίδεται με εξαιρετικό, απτό ρεαλισμό. Αλλά αποτυπώνεται μία πολύ τρυφερή, σχεδόν αστεία απεικόνιση μίας σχέσης μεταξύ συζύγων, οπότε (ο πίνακας) δίνει μία πολύ μοντέρνα αίσθηση», υπογραμμίζει.
O ίδιος ωστόσο αδυνατεί να επιβεβαιώσει αν είναι όντως ο αγαπημένος της βασίλισσας. «Έτσι λέγεται πάντα», αναφέρει ο Shawe-Taylor, αλλά «δεν έχω περισσότερες πληροφορίες από εσάς». Τα περισσότερα έργα αποκτήθηκαν κατά τη βασιλεία του Γεωργίου Δ’ (1762 - 1830). Τα έργα θα εκτεθούν στο The Queen’s Gallery του Παλατιού του Μπάκιγχαμ από τις 4 Δεκεμβρίου 2020 έως και τον Ιανουάριο της μεθεπόμενης χρονιάς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass